fbpx

El TSJ anul·la la reducció de ratios en 30 localitats

Redacción-ValenciaMartes, 30 de octubre de 2018
0

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat l’orde de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que fixava en 23 en lloc de 25 el nombre màxim d’alumnes per aula en Infantil en 30 localitats per al curs 2017-18.

En una sentència datada el passat dimarts i facilitada pel TSJCV, la sala estima així el recurs presentat per la Federació Espanyola de Religiosos de l’Ensenyament – Centres Catòlics de la Comunitat Valenciana i declara l’orde contrari a Dret per falta de competència autonòmica per a regular aquesta matèria i per extemporaneïtat de l’orde.

En la resolució, els magistrats expliquen que “la Sala no ha de qualificar si és encertat o no en pro de la qualitat de l’ensenyament que la ràtio màxima siga reduïda (no se li faria difícil respondre a això afirmativament)” i afig que “en aquest cas, la competència correspon al Consell de Ministres, autor d’una disposició administrativa de contingut bàsic, que no dóna motiu a alteració del màxim d’alumnes per unitat escolar”. A més, la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa condemna en costes a la Generalitat Valenciana, que haurà de pagar 2.500 euros per les despeses del procés.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defès la competència de l’Administració autonòmica per a reduir les ràtios, ja que el Reial decret “marca el màxim” d’alumnes per aula però no diu que no es puga “millorar” i ha recalcat que eixa reducció “afecta de forma positiva” la concertada perquè “amb el mateix concert, amb els mateixos recursos, han d’atendre menys alumnes”, ha argumentat el conseller.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans Marzà després de la sentència de la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la l’Orde d’Educació que fixava en 23 en lloc d’en 25 el nombre màxim d’alumnes per aula en Infantil en 30 localitats.

El conseller ha explicat que van a recórrer perquè no comparteixen “en cap cas el fons de la sentència” i que el seu recurs està “plenament justificat” perquè “es diu que és competència estatal poder reduir les ràtios” però en Educació estan convençuts que “no és així”. “L’Educació és competència de la Generalitat i la planificació educativa és competència de la Generalitat, el Reial decret marca el màxim perquè ningú supere eixe màxim però no que no es puga millorar aquesta situació reduint ràtios per a atendre millor el nostre alumnat”, ha justificat.

A més, ha traslladat un missatge de “tranquil·litat” al conjunt de les famílies perquè aquesta resolució “no afecta el dia a dia”, ja que l’ordre anul·lat es referia a l’inici del curs 2017-18 i hi ha un ordre nou que regula el curs actual. Marzà també ha subratllat que la sentència diu que aquest ordre afecte els concerts i ha asseverat: “Tenim clars que afecta i afecta de forma positiva perquè el que fa és que amb el mateix concert, amb els mateixos recursos, han d’atendre a 23 alumnes i no a 25 com abans, tenen més recursos per a atendre menys alumnes i, per tant, és una millora”.

0