fbpx

La Conselleria organitza AVANT per a donar a conèixer l’FP

L'esdeveniment tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 al Museu de les Ciències de València. El conseller destaca que encara falten més professionals tècnics al mercat laboral.
Redacción-ValenciaMartes, 11 de diciembre de 2018
0

Presentació per part de l’equip directiu de Conselleria d’aquest esdeveniment. MAGISTERIO

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, a qui han acompanyat el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler; la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, i el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha presentat l’esdeveniment AVANT FP-ERE, que se celebra del 14 al 16 de desembre al Museu de les Ciències de València.

Avant és una mostra que posa en valor els estudis d’FP i els ensenyaments de règim especial. “És una gran trobada on participen els estudiants que es formen en aquests cicles, però que també vol donar a conèixer a la societat valenciana totes les connexions que aquests estudis tenen amb el mercat laboral”, ha destacat Marzà, i hi ha afegit que “mai s’havia fet un esdeveniment de les característiques d’Avant. Cal fer visibles els avantatges de l’FP i dels ensenyaments artístics i esportius que oferim”.

En Avant participen les 26 famílies d’FP, els conservatoris elementals i professionals de música i dansa, les escoles d’arts plàstiques i disseny i els ensenyaments d’emergències i esportius.

Vicent Marzà "

No sobren universitaris. Falten estudiants d’FP i per tindre’n més, cal millorar-ne l’oferta. I això hem fet

"

En total hi participen de manera directa un centenar de centres educatius: una trentena, de les comarques d’Alacant; una desena de les comarques de Castelló i mig centenar, de les comarques de València; amb 500 alumnes i 250 docents implicats. Es faran 300 activitats en 80 estands, dividits en huit zones diferents que ocuparan tot el Museu de les Ciències.

També es comptarà amb unes 200 institucions i empreses col·laboradores i s’espera que durant el cap de setmana del 14 al 16 de desembre visiten AVANT, com a mínim, 15.000 persones aproximadament.

Millores en l’FP

Aquest curs hi ha 90.638 alumnes que estudien cicles d’FP a 398 centres educatius: 30.900 alumnes, a 138 centres de les comarques d’Alacant; 10.470, a 52 centres de les comarques de Castelló, i 49.268 alumnes, a 208 centres de les comarques de València. Pel que fa als ensenyaments de règim especial, el nombre d’alumnes estimat és d’aproximadament 22.000 que cursen els estudis a 164 centres.

Vicent Marzà ha comentat que “durant aquesta legislatura hem centrat les millores a ampliar l’oferta de l’FP, adaptar-la a cada entorn” i ha aclarit: “En molts debats educatius es diu que sobren estudiants universitaris. No és cert. Falten estudiants d’FP i per a tindre’n més, cal millorar-ne l’oferta. I això hem fet”.

0