fbpx

Projecte pilot en la Comunitat Valenciana per integrar la llengua de signes a l’escola

La Diputació de València i la Federació de Persones Sordes a la Comunitat Valenciana (Fesord) estudien col·laborar en un projecte pilot per a la integració de la llengua de signes en el sistema educatiu, dirigit tant a professionals docents com a alumnes.


RedacciónMartes, 17 de enero de 2017
0

Es tracta d’un programa que durarà un any, amb possibilitat d’implantació posterior, i que es provarà en el col·legi “IVAF-Luis Fortich” d’Educació Infantil i Primària, que pertany a la Diputació.

El projecte pilot portarà a les aules del “Luis Fortich” a tutors de Fesord que permetran als qui ho desitgen, oïdors i no oïdors, disposar d’un programa educatiu en llengua de signes. Així, els educadors de Fesord treballaran amb els professors i amb els alumnes d’aquest centre, que compta amb aules específiques d’integració combinada per a sords.

La Diputació ha assenyalat que el projecte està obert a la participació de la Conselleria d’Educació i ha valorat que es desenvolupe precisament en el “IVAF-Luis*Fortich” d’Educació Infantil i Primària, “un centre públic, gratuït, de caràcter inclusiu i dependent de la Diputació”.

Aquest col·legi està declarat Centre d’Integració Preferent per a alumnes amb deficiència auditiva i ofereix cicles d’Educació Infantil, Primària i Especial, amb cinc unitats específiques per a sords.

0
Comentarios