fbpx

Méndez de Vigo: “El decret llei torna a la situació de 2012”

El ministre proposa que el Consell de Ministres òbriga la Comissió Bilateral amb la Comunitat Valenciana per a estudiar el tema del decret lingüístic.
RedacciónMartes, 31 de octubre de 2017
0

El ministre d’Educació i portaveu de Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat que ha proposat que el Consell de Ministres òbriga la Comissió Bilateral amb la Comunitat Valenciana per a estudiar el tema del decret lingüístic.

Ho ha anunciat durant la seua compareixença en la Subcomissió del Congrés per al Pacte Social i Polític per l’Educació, on ha destacat la seua “haver de” d’intentar arribar a acords amb les comunitats abans d’acudir als tribunals.

Ho ha assenyalat a preguntes de la portaveu d’Educació de Ciutadans en la Cambra baixa, Marta Martín, que critica que el decret de plurilingüisme no garantisca l’ús de les dues llengües oficials i rebutja que es vincule l’ensenyament de l’anglès a la del valencià, de tal manera que solament si s’escull valencià i no castellà es pot obtenir millor certificació de l’anglès. Segons Méndez de Vigo, el decret llei que va aprovar el Consell al setembre torna a la situació de 2012.

No obstant això, Ciutadans vol que l’Executiu recórrega al Tribunal Constitucional la triquiñuela –en referència al citat decrete llei– de la Generalitat valenciana per a aplicar el decret lingüístic “declarat il·legal” pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

0