fbpx

El conseller valencià cedeix a 20 ajuntaments les primeres 31 actuacions d’Edificant

Segons Marzà, “assignem els primers 32 milions d’euros per a dur a terme Edificant en 20 municipis. Aquestes assignacions pressupostàries estan explicitades en les anualitats que cada ajuntament ha determinat que necessita els fons”.
Pablo RoviraMartes, 24 de abril de 2018
0

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha signat les primeres resolucions del Pla Edificant, en què delega competències específiques a 20 ajuntaments per a actuar en 31 centres educatius, bé siga per a millorar o ampliar infraestructures, o bé per a construir nous centres educatius.

En aquest primer bloc, sis ajuntaments són de la província d’Alacant i es duran a terme actuacions en 10 centres educatius; set ajuntaments són de les comarques de Castelló i es duran a terme actuacions en set centres educatiu, i set ajuntaments són de les comarques de València i es duran a terme actuacions en 14 centres educatius de les seues localitats.

Segons Marzà, “assignem els primers 32 milions d’euros per a dur a terme Edificant en 20 municipis. Aquestes assignacions pressupostàries estan explicitades en les anualitats que, per a cada actuació, cada ajuntament ha determinat que necessita els fons”.

El responsable d’Educació ha afegit que “Edificant està funcionant i ho està fent gràcies al bon treball de coordinació entre Educació i els consistoris del nostre territori. Tenim un objectiu comú: agilitzar entre tots els processos de millora i construcció d’escoles i instituts perquè el nostre alumnat tinga aules dignes”.

Les primeres localitats on es fa efectiu Edificant de les comarques d’Alacant són: San Isidro, el Ràfol d’Almúnia, Castalla, Dénia, Pilar de la Horadada i la Torre de les Maçanes.

Pel que fa a Dénia, aquesta resolució es refereix a la construcció del nou CEIP “La Xara” mitjançant Edificant, amb una assignació pressupostària trianual de 3,9 milions d’euros.

Pel que fa a San Isidro, s’emprendran les tramitacions en matèria d’infraestructures al CEIP “Jesús Sánchez”. Al Ràfol d’Almúnia serà per al CEIP “El Castell”. A Pilar de la Horadada s’inicia la tramitació per a obres de millora i adequació de quatre centres educatius: el CEIP “Virgen del Pilar”, el CEIP “Martín Artigot”, el CEIP “Mediterráneo” i l’IES “Thiar”.

A Castalla les tramitacions es faran per a millores a l’IES “Enric Valor” i per a l’ampliació del CEIP “Rico Sapena”. Pel que fa a la Torre de les Maçanes, la resolució és per a tramitar les accions d’infraestructures al CEIP “Torre de les Maçanes”.

La quantitat pressupostària per a dur a terme Edificant en aquestes actuacions per part d’Educació és de 7,21 milions d’euros.

Província de Castelló
Les primeres localitats on es fa efectiu Edificant de les comarques de Castelló són: Altura, Almenara, la Pobla Tornesa, Costur, Cabanes, Llucena i Sierra Engarcerán.

Pel que fa a Altura, s’emprendran les actuacions dins del Pla Edificant al CEIP “Virgen de Gracia”. En Almenara es durà a terme una ampliació important del CEIP “Juan Carlos I” i a l’escola “La Balaguera” de la Pobla Tornesa es duran a terme ampliacions.

Quant a Costur, es durà a terme l’ampliació i condicionament del CEIP “Costur”. A Cabanes s’actuarà al CEIP “Nostra Senyora del Bon Succés”. A Llucena es farà una rehabilitació integral al CEIP “Comtessa de Llucena”, igual com a l’aulari de Sierra Engarcerán.

La quantitat pressupostària per a dur a terme Edificant en aquestes actuacions per part d’Educació és de 3,88 milions d’euros.

Província de València
Les primeres localitats on es fa efectiu Edificant de les comarques de València són: la Font d’en Carròs, Guadassuar, Sant Joanet, Sagunt, Torrent, Llocnou de Sant Jeroni i Montserrat. Entre aquestes primeres actuacions es preveu la delegació de tramitació a Sagunt i a la Font d’en Carròs per a licitar les obres de construcció de dos centres educatius nous: l’IES número 5 en el primer cas, amb una assignació econòmica per part d’Educació trianual de 10,2 milions d’euros, i el CEIP “Francesc Carròs” en el segon, amb una assignació econòmica bianual d’Educació de 5,5 milions.

Pel que fa a Torrent, des d’Edificant s’actuarà en millores a huit centres educatius: el CEIP “Miguel Hernández”, el CEIP “Lope de Vega”, el CEIP “Sant Pasqual”, el CEIP “Federico Maicas”, el CEIP “Antonio Machado”, el CEIP “San Juan Bautista”, el CEIP “Juan XXIII” i el CEIP “El Molí”.

A Guadassuar es durà a terme una ampliació important de l’IES “Guadassuar”. A Sant Joanet s’ampliarà l’escola, igual que al CRA “Riu Vernissa” de Llocnou de Sant Jeroni. A Montserrat es duran a terme millores en el sistema de refrigeració del CEIP “Evaristo Calatayud”.

0