Stepv demana tornar a les 18 hores com ha signat Extremadura

El sindicat Stepv exigeix un millor finançament per a la Comunitat Valenciana sobretot, perquè l’organització sindical considera que aquest finançament afecte de manera directa a la recuperació de les condicions laborals del professorat.
Redacción-ValenciaMartes, 26 de junio de 2018
0

El sindicat Stepv ha llançat la seua primera crítica al nou equip del Govern central per “no estar disposat a solucionar la problemàtica del greu infrafinançament que pateix” la Comunitat Valenciana, una “agonia financera que es perpetuarà almenys dos anys més”.

Sobretot, perquè l’organització sindical considera que aquest finançament afecte de manera directa a la recuperació de les condicions laborals del professorat. Uns passos que altres autonomies, assenyala Stepv, ja estan donant i no a la Comunitat Valenciana.

Segons Stepv, la convocatòria de vaga el passat 16 de maig va ocasionar la resposta de la Conselleria amb una sèrie de mesures que recuperen parcialment les condicions anteriors a les retallades. El sindicat va valorar que les mesures eren insuficients però iniciaven el camí de la recuperació de les retallades al professorat, per això va decidir desconvocar la vaga del 16 de maig i demanar a Educació la negociació per restablir les condicions laborals anteriors a les retallades, incloent-hi la reducció de la jornada lectiva a tot el professorat valencià.
És en aquest tema on altres autonomies donen passos més ferms. Stepv assenyala que “Extremadura acaba de signar un acord que recupera les 18h lectives en dos cursos i elimina els descomptes per baixa”.

0