L’Educació diferenciada copa els primers llocs de la Selectivitat

Pablo RoviraMartes, 18 de septiembre de 2018
0

Després de sis anys consecutius en els quals el col·legi privat “Mas Camarena” de Paterna ha ocupat el primer lloc en el rànquing de Selectivitat de la Comunitat Valenciana, en el curs 2017-18 es produeix una bolcada en el qual molts centres, especialment privats, entren en aquesta classificació. Amb especial presència dels col·legis d’Educació diferenciada, és a dir, centres que matriculen només alumnes d'un dels sexes. Així, els col·legis de Betxí “Miralvent” i “Torrenova” ocupen per primera vegada les dues primeres posicions en el rànquing de Selectivitat de la Comunitat Valenciana. “Miralvent” és l’únic centre valencià que supera la mitjana global, és a dir, incloent les convocatòries de juny i juliol, de 8 punts, concretament 8,022. Per la seua banda, “Torrenova” aconsegueix una mitjana de 7,868 punts. En tercer lloc també se situa un altre centre castellonenc: el “Centre Lledó” de la capital, amb una mitjana de 7,811 punts.Com cada any, el periòdic MAGISTERIO publica els resultats de Selectivitat a la Comunitat Valenciana de tots els centres educatius que imparteixen Batxillerat.

D’aquests 25 primers, nou van ser instituts públics, mentre que altres set van ser centres concertats i altres nou, privats no concertats. Es nota la cada vegada major presència dels centres privats no concertats en aquesta classificació. Així, l’any passat els centres privats entre els 25 primers classificats n’eren sis i ara nou centres. D’aquests 25 centres, a més, només quatre van obtindre una millor mitjana en la Selectivitat que en el expedient acadèmic de Batxillerat. Es tracta dels centres “Lledó” de Castelló, amb 0,08 punts menys en la PAU que en l’expedient de Batxillerat, el col·legi “Palma” de Paterna, amb una diferència de 0,17 punts, l’IES “Cox” (-0,23) y l’IES “Misteri d’Elx” (-0,048) segons les dades oficials d’accés donats a conèixer per les universitats públiques.

Educació diferenciada
No obstant això, una de les questions més significatives d’aquestes dades és la forta presència de centres d’Educació diferenciada entre els primers llocs de la classificació. Pràcticament tots els centres que aposten per aquest model educatiu hi són. Exactament, sis dels huit que hi ha en total.

MAGISTERIO publica a l’inici de cada curs escolar els resultats de Selectivitat de tots els centres valencians i els posa a la disposició de tota la comunitat escolar a través del seu web (www.magisnet.com).

0