Castelló acull la III edició del Fòrum d’Oportunitats

Prop de 700 persones entre alumnes, professors i empreses participen aquesta setmana al III Fòrum d’Oportunitats que, impulsat per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i cofinançat pel Fons Social Europeu, es celebra a Castelló.
RedacciónMartes, 2 de octubre de 2018
0

Aquest és el primer Fòrum que se celebrarà a les tres capitals de província durant els mesos d’octubre i novembre.

L’objectiu del fòrum, com en les anteriors edicions, és augmentar les oportunitats d’integració al mercat de treball dels i les estudiants de Formació Professional (FP), que els futurs professionals tinguen una formació més competitiva i incrementar el nombre d’empreses que col·laboren amb modalitat dual.

El Fòrum està dirigit a professionals i empreses que ja col·laboren amb aquest model educatiu i a empreses noves interessades a conèixer les virtuts de l’FP com a via per a la formació dels seus futurs treballadors. Sens dubte, una gran oportunitat per a posar en contacte al teixit empresarial amb el món educatiu.

Enguany els Fòrum resalten l’”Ocupació, Empleabilitat i Emprenedoria” amb taules redones on empreses, centres educatius i emprenidors debatren sobre els estudis d’FP i el diàleg entre empreses i centres educatius. A més, es parla dels professionals que les empreses necessitaran en el futur, on destaquen les competències com el treball en equip o l’actitud pesonal.

També hi hauran activitats dirigides als alumnes com simulacions d’entrevistes de treball, workshops i com a novetat, incorpora una sala d’informàtica tutoritzaa en la qual els orientadors laborals dirigiran als estudiants per a crear el seu currículum i donar-los claus per trobar treball.

Entrevistes reals
El III Fòrum d’Oportunitats dediquen un major espai a les empreses perquè oferisquen les seues ofertes de treball i realitzen entrevistes reals per incorporar estudiants en pràctiques. En la zona d’entrevistes de treball les empreses participen de manera totalment gratuïta. Respecte als horaris, de 10.00h a 11.30h les empreses participants realitzaran la presentació de les mateixes i una breu exposició dels llocs de treball que ofereixen, i després d’una pausa, de 12.00h a 13.30h tindran lloc les entrevistes de treball a l’alumnat d’FP que assisteixen al Fòrum d’Oportunitats. A la vesprada, l’horari de les entrevistes serà de 16.00h a 18.00h.

0