Igualtat enceta un programa específic per l’alumnat gitano en Valencia

El nou servei tindrà 275 places en un total de 51 municipis o barris. Les entitats socials tenen fins al 15 de febrer per sol·licitar-ho.
RedacciónMartes, 29 de enero de 2019
0

El servei pretèn la millora socioeducativa de l’alumnat d’ètnia gitana. MAGISTERIO

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat la convocatòria, a través de l’acció concertada del Programa Kumpania, d’un nou servei social especialitzat i individualitzat amb 275 places per a la millora socioeducativa de la infància i adolescència gitana.

Oltra ha explicat que es tracta d’un nou servei que es crea a través de la convocatòria dels acords d’acció concertada per a serveis socials especialitzats en el sector d’igualtat en la diversitat, per al qual es destina un import de dos milions d’euros en 2019, informa la Generalitat.

Segons la vicepresidenta la convocatòria, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), suposa aplicar la fórmula de concert social amb entitats, que substitueix a les subvencions, a serveis especialitzats del Poble Gitano que s’integraran en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis Socials i d’atenció a la igualtat en la diversitat.

Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives "

El concert social garanteix el control i l’estabilitat tant de les entitats com dels serveis i assegura la qualitat en el servei

"

Concretament es concerta la gestió del servei de 275 places en un nou servei social especialitzat i individualitzat de millora socioeducativa, dirigit a la infància i adolescència gitana i el seu entorn social i familiar que, amb el nom de Programa Kumpania, té l’objectiu de graduar en l’Educació Secundària Obligatòria i afavorir la continuació en estudis postobligatoris.

Les persones usuàries del Programa Kumpania de millora socioeducativa, seran xiquets i xiquetes i adolescents gitanos i gitanes, de 6 i 18 anys, que estiguen cursant l’Educació Primària o la Secundària Obligatòria.

Les 275 places s’organitzaran en programes de 25 persones i alguns de 12 persones, de les quals la província de Castelló haurà de tindre com a mínim el 10% de les places, la província d’Alacant un 35% i la de València un 25%.

Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives "

Aquesta fórmula ja s’ha aplicat en centres de diversa tipologia

"

Els municipis i barris previstos per a la posada en marxa del servei són un total de 51, dels quals 21 corresponen a la província d’Alacant, quatre són de Castelló de la Plana i 26 pertanyen a la província de València. Quant a la distribució per entitats, cap entitat podrà tindre més del 50% de les places.

El servei consistirà en una intervenció integral centrada en l’atenció socioeducativa que contindrà diverses accions entre les quals cal destacar l’elaboració d’un itinerari personalitzat per a cada xiquet, xiqueta o adolescent, mediació i seguiment en el centre educatiu, amb la família, i amb els serveis socials. Igualment, es proporcionaran classes de reforç escolar i orientació cap als estudis postobligatoris i el món laboral.

0
Comentarios