Les patronals i sindicats seran informats sobre els concerts de Valencia

La Conseleria s’ha compromés a informar abans de fer públiques les renovacions. FSIE destaca que allò permetrà “parlar i assesorar als centres afectats”.
RedacciónMartes, 22 de enero de 2019
0

Enguany, la majoria dels centres de Primària han de renovar el seu concert. MAGISTERIO

El sindicat de l’ensenyament concertat FSIE-Comunitat Valenciana ha informat que ha aconseguit un acord amb la Conselleria d’Educació pel qual patronal i sindicats seran informats sobre la renovació dels concerts abans que l’administració els faça públics.

Segons ha informació FSIE, amb aquest compromís esperen “acabar amb la incertesa que afecta a centres i a famílies” alhora que permetria “poder parlar amb els centres afectats, assessorar-los i valorar possibles accions”.

El sindicat ha mantingut una reunió amb el secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, en la qual han tractat la situació de les escoles infantils i Formació Professional, i l’increment salarial del professorat del 2,25% aprovat pel Govern.

El sindicat ha mantingut una reunió amb el secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, en la qual han tractat la situació de les escoles infantils i Formació Professional.

Durant la trobada s’ha abordat també “la necessitat d’ampliar l’oferta de formació professional per a esmenar el dèficit que existeix actualment a les aules valencianes”.

FSIE ha insistit en l’haver de realitzar una distribució equitativa dels recursos públics “atés el pes que l’ensenyament concertat té en el conjunt del sistema”.

D’altra banda, el sindicat ha demandat davant el Consell l’augment de la partida pressupostària del Pla d’actuació per a la millora (PAM) “per a tindre en consideració als alumnes amb majors dificultats educatives”.

Mesa sectorial

Per altra banda, la setmana passada es va reunir la Mesa Sectorial per a tractar la resolució sobre diversos supòsits de no convivència dels progenitors les oposicions de Secundària, catedràtics de Música i Arts Escèniques i Secundària.

Quant al primer punt, el sindicat Stepv informà que ha valorat positivament que es regulen els supòsits que es generen en els centres educatius amb l’alumat en casos en què les persones progenitores no conviuen junts. Stepv proposa, per a millorar la normativa, “una formació específica per a inspecció educativa sobre aquests casos, també per al professorat i els equips directius i que l’administració establisca un gabinet específic per assessorar les direccions dels centres en cas de conflicte i evitar denúncies innecessàries a les direccions dels centres”.

Sindicat Stepv "

Una formació específica per a inspecció educativa sobre aquests casos, també per al professorat i els equips directius

"

Quant a la convocatòria de música i arts escèniques, que s’ha negociat amb l’ISEA, en què només s’oferta l’especialitat de Repertori amb piano per a instrument, Stepv ha estat molt crític amb el canvi proposat per l’ISEA quant als requisits per a demostrar la tutel·la de les investigacions, que s’han modificat respecte a les oposicions de 2016.

0