Marzà: “Cal fer passos més valents per a modificar la Lomce”

El conseller, en contra de concertat l'Educació diferenciada. "S'ha d'apostar clarament per la gratuïtat dels dos anys". Aporta per millorar i visibilitzar la Formació Professional.
Redacción-ValenciaMartes, 15 de enero de 2019
0

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, durant la Conferència Sectorial d'Educació. MAGISTERIO

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha mostrat la seua esperança a poder “deixar arrere la Lomce”, al mateix temps que proposa “avançar i innovar més” amb propostes per la coeducació, la gratuïtat de les aules de 2 anys i l’impuls de la Formació Professional. Així ho va manifestar a Madrid, on va assistir a la Conferència Sectorial d’Educació, en la qual la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, presentà els consellers autonòmics del ram el seu avantprojecte de reforma de la Llei Orgànica d’Educació (LOE) amb la qual pretén derogar, a més, la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) aprovada en 2013 pel Partit Popular.

Vicent Marzà, conseller d'Educació "

Cal fer passos més valents per a modificar la Lomce

"

Vicent Marzà va celebrar que “per fi” es deixe arrere la Lomce perquè aquesta norma significa “un pas arrere a nivell educatiu” i ha agregat: “Les comunitats hem lluitat molt i volíem deixar arrere aquesta llei. És un avanç i estem contents que així siga, recuperem l’esperit de la LOE”.

No obstant açò, ha assenyalat que s’ha d'”avançar i innovar més” i per açò des de la Comunitat Valenciana porten tres propostes. La primera d’elles és “fer un pas molt més fort en la coeducació”, ja que “no es pot segregar xiquets i xiquetes en el segle XXI i després parlar d’igualtat”.

“També creiem que s’ha d’apostar clarament per la gratuïtat dels dos anys i, a més, una grandíssima aposta per la Formació Professional, que hem de millorar i visibilitzar per a adaptar-nos a la realitat”, ha explicat el conseller com a segona i tercera proposta, amb les quals espera avançar en el futur”.

El representant valencià va subratllar que la proposta estatal "segueix el camí iniciat en matèria educativa pel Govern del Botànic".

El representant valencià va subratllar que la proposta estatal “segueix el camí iniciat en matèria educativa pel Govern del Botànic” però ha instat a donar “passos més valents en alguns aspectes”. En aquest sentit, ha considerat que “la nova normativa ha d’aprofundir més en la coeducació i impedir que se sufraguen amb diners públics centres educatius que segreguen per sexe, ja que és alguna cosa totalment anacrònica”.

“El sistema educatiu és el recurs de socialització amb més potencial transformador de la nostra societat. Per açò la proposta que se’ns ha presentat hauria de realitzar una revisió encara més profunda dels ensenyaments que reben els nostres fills per a superar la dinàmica social que naturalitza i perpetua situacions de desigualtat de gènere”. Respecte a la segregació per sexe en els centres, el conseller ha emfatitzat que “cal treballar la proposta que s’ha presentat per a garantir que amb fons públics no es cobrisca l’ensenyament en centres que segreguen”.

0