La Concertada amplia el permís de paternitat a sis setmanes en Valencia

D’Aquest acord es beneficien un total de 15.000 professors del sector. També es preveu fomentar la jubilació parcial dels docents de la Concertada.
RedacciónMartes, 19 de febrero de 2019
0

Els representants de Conselleria i la Concertada, signants de l’acord. MAGISTERIO

15.000 docents de la Concertada ampliaran a sis setmanes el permís de paternitat, o podran accedir a la jubilació parcial. La signatura de l’acord definitiu va tindre lloc en la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, de la Generalitat València, entre representants de l’organisme oficial, patronals del sector i responsables sindicals, amb l’assistència del secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler; el director general de Personal i Centres, Ximo Carrión, i la subdirectora de Centres Concertats, Mari Carmen Quilles.

Alberto Villanueva, president de Feceval present en la signatura de l’acord, va celebrar el fet per entendre que d’aquesta manera “es posa fi a una situació clarament discriminatòria per al col·lectiu de professors de l’ensenyament concertat, malgrat existir una acord del Consell per a fer-ho efectiu”.

Complir la llei

Per part seua, el sindicat Stepv també va signar aquest acord. Prèviament a la signatura de l’acord, Stepv va sol·licitar a Soler que constara en acta que no és un acord “que satisfaça totalment les expectatives del sindicat”. “Entenem que la Conselleria simplement s’ajusta al que marca la legislació de la reforma de pensions a la finalització del termini de vigència dels acords d’empresa a 31 de desembre de 2018 i aplica els percentatges de cotització que marca l’actual reforma de pensions a partir de l’1 de gener de 2019”, ha afegit.

A més, Stepv va ressaltar que la llei 27/2011 d’1 d’agost sobre actualització, adequació i modernització del Sistema de Seguretat Social i l’RD Llei 5/2013, de 15 de març de mesures per a afavorir la continuïtat de la vida laboral i promoure l’envelliment actiu, ha suposat una reforma dels jubilacions parcials que “empitjora les seues condicions de cara a la jubilació parcial”.

Alberto Villanueva, president de la Patronal de Centres Feceval "

Es posa fi a una situació clarament discriminatòria per al col·lectiu de professors de l’ensenyament concertat

"

Aquest sindicat va ressaltar que el “satisfactori” per als treballadors seria “signar una pròrroga de les condicions de jubilació parcials que hi havia abans de la reforma”.

Igualment, va aclarir que les “extra cotitzacions” dels treballadors que es jubilen parcialment, com la dels rellevistes “ja l’assumia l’administració des d’abans que entrar en vigor l’última addenda de Recol·locació” signada al març de 2017 per quatre sindicats, entre ells STEPV-Iv.

De la mateixa forma, va matisar que l’acord per a l’augment a sis setmanes de paternitat ve dau per equiparació amb el personal funcionari de la Mesa General on aquest sindicat també té representació dels treballadors.

0