fbpx

1.300 vacants per catalogar que s’ofereixen en les adjudicacions en Valencia

Una Plataforma reclama que aquestes places ixquen al concurs de trasllats. El seu portaveu avança que recorrrerà la convocatòria d’enguany.
RedacciónMartes, 12 de marzo de 2019
0

Aquesta plataforma vol que ixquen totes les vacants al concurs de trasllats. MAGISTERIO

La Plataforma per la catalogació de vacants ha detectat una “gran borsa” de 1.300 places vacants per catalogar en el sector educatiu, que s’ofereixen en les adjudicacions de juliol però que no s’ofereixen al concurs general de trasllats perquè el funcionariat de carrera –que de vegades treballa a 200 i 300 quilòmetres del seu lloc de residència– puga concursar.

“Casualment les especialitats més afectades són sempre les minoritàries”, ha apuntat el portaveu de la Plataforma, Francesc Sanxis. I les places que no estan catalogades poden “fluctuar o desparéixer any rere any, la qual cosa crea inestabilitat” no només per al professorat, també en els centres, entre les famílies i l’alumnat, ha advertit.

Portaveu de la Plataforma, Francesc Sanxis "

Casualment les especialitats més afectades són sempre les minoritàries

"

Davant aquesta situació, la Plataforma per la catalogació de vacants ha reclamat a Educació que li precise els “criteris tècnics i específics” pels quals decideix catalogar unes places i unes altres no. El pròxim 22 de març preveu reunir-se amb el director general de centres i personal docent, Joaquín Carrión, per a abordar la qüestió.

A més, Sanxis ha lamentat que la Conselleria d’Educació és perfectament “sabedora” d’aquesta situació. De fet, l’any passat va anunciar “oposicions massives” en un parell d’anys i totes les places que la Plataforma li hi havia comunicat apareixien en el seu primer esborrany. “En total, entre jubilacions i places pujaven d’ací a 2020 a un muntant de 9.500 places, entre elles les vacants que diem”, ha insistit.

No obstant açò, malgrat les seues paraules de “predisposició i bona voluntat per a catalogar”, en el document definitiu de les oposicions Conselleria redueix les places que van a eixir a unes 7.000 i “desapareixen moltes de les places que nosaltres reclamàvem”, ha lamentat el portaveu de la Plataforma. Segons els seus càlculs, “això significa que hi ha 2.500 places que haurien d’estar catalogades que no ixen”.

Recurs al concurs

La Plataforma per la catalogació de vacants va presentar en el seu moment un recurs de reposició al concurs general de trasllats d’enguany i després de més de sis mesos sense resposta, el seu portaveu, Francesc Sanxis.

Hi ha “milers de professors” funcionaris de carrera en la seua mateixa situació, ha assegurat, que porten anys, moltes vegades més d’una dècada “desterrats de les seues cases” que no poden optar per concurs de trasllats a les places que s’adjudiquen al juliol.En aquest sentit, el portaveu de la Plataforma ha volgut deixar clar que la seua reivindicació en absolut busca la “confrontació” amb els interins.

0
Comentarios