fbpx

199 estudiants de Valencia faran pràctiques a França, Irlanda i el Regne Unit

Aquest alumnat d'FP farà el mòdul de FTC en empreses europees. La beca inclou les despeses ocasionades pel viatge i allotjament. L'alumne té que superar una prova de nivell de l'idioma.
RedacciónMartes, 19 de marzo de 2019
0

Les pràctiques consisteixen en fer el mòdul d'FCT en empreses de la Unió Europea. MAGISTERIO

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha resolt un total de 199 beques de mobilitat de Formació en Centres de Treball (FTC) a Europa per a alumnes de Formació Professional. Amb aquestes ajudes, l’alumnat realitzarà el mòdul d’FTC en empreses del Regne Unit, Irlanda i França durant aquest curs.

La mobilitat europea permet conéixer una realitat laboral diferent de la valenciana, i també millorar els coneixements lingüístics de la llengua del país de destinació. Té com a objectiu que l’alumnat puga millorar la seua ocupabilitat amb pràctiques en altres països europeus.

La formació en centres de treball és una etapa pràctica obligatòria que forma part del currículum dels cicles formatius com un mòdul més i que inclou estades en un entorn laboral real. Per això, Educació dona suport a la realització d’aquestes pràctiques. Del total d’alumnes becats, 83 són dones i 116 són homes. Per comarques, 58 són de les d’Alacant, 29 alumnes són de les de Castelló i 112 de les de València.

La mobilitat europea permet conéixer una realitat laboral diferent de la valenciana, i també millorar els coneixements lingüístics de la llengua del país de destinació. Té com a objectiu que l'alumnat puga millorar la seua ocupabilitat amb pràctiques en altres països europeus.

Segons la destinació, 179 places són per a fer les pràctiques a Irlanda i al Regne Unit, de les quals 172 són de la modalitat total i 20 de la modalitat parcial. A França s’han adjudicat set places de modalitat total.

En la modalitat total es farà una estada a l’estranger amb un total de 400 hores laborals certificables, mentre que en la modalitat parcial, la durada és de 28 dies i 100 hores laborables.

La beca per cada alumne inclou les despeses ocasionades pel viatge: avió, allotjament, manutenció i transport.

L’alumnat beneficiari supera un procés de selecció que, entre d’altres, consta d’una prova de nivell de coneixement de la llengua estrangera. La nota de tall del procés s’obté de la mitjana aritmètica entre l’expedient acadèmic i la nota d’aquesta prova de coneixements lingüístics.

En la primera setmana de l’estada, l’alumnat rebrà preparació lingüisticocultural, amb un mínim de 20 hores de classes d’idioma tecnicolaboral, i de 10 hores de contingut cultural i social.

A França s'han adjudicat set places de modalitat total.
En la modalitat total es farà una estada a l'estranger amb un total de 400 hores laborals certificables, mentre que en la modalitat parcial, la durada és de 28 dies i 100 hores laborables.

Després d’una primera setmana d’immersió lingüística, els alumnes iniciaran les pràctiques en empreses de la Unió Europea, que responguen al perfil professional d’aquestos durant un període que comprén 75 dies i 400 hores de pràctiques per a l’alumnat que opta per la modalitat d’FCT Total, i 28 dies i 100 hores de pràctiques per a l’alumnat que opta per la modalitat d’FCT Parcial. Aquestes beques estan cofinançades per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

0
Comentarios