fbpx

El 0,25% de massa salarial, per a reduir la bretxa de gènere en Valencia

La Conselleria portarà aquesta proposta a la Mesa General. Aquest percentatge suposa més de 3,5 milions d'euros. FE-CCOO calcula que la bretxa de gènere representa el 5%.
RedacciónMartes, 26 de marzo de 2019
0

La pujada retributiva es destinarà a reduir la bretxa salarial entre els i les docents. MAGISTERIO

La Conselleria d’Educació destinarà el 0,25% addicional de la massa salarial inclosa en els pressupostos de la Generalitat de 2019 a reduir la “bretxa salarial de gènere”, segons han informat les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial d’Educació. Aquesta serà la proposta que Educació porte a la Mesa General de Funció Pública que se celebrarà aquesta setmana.

D’aquesta manera, com recorda la Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres, es compleix un dels punts inclosos en els acords de Millora de l’Ocupació estatals signats per CCOO, UGT i CSIF que estableixen un augment de sou públic en tres anys de fins al 8,5%.

La setmana passada, la Mesa Sectorial d’Educació va abordar la destinació d’aquest 0,25% de massa salarial extra inclòs en el pressupost. El sindicat Stepv va plantejar que es “repartisca linealment entre el conjunt del professorat per a equiparar salarialment al professorat valencià respecte a altres territoris”, però segons informa aquest sindicat, la Conselleria d’Hisenda no el va autoritzar.

D'aquesta manera, com recorda la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres, es compleix un dels punts inclosos en els acords de Millora de l'Ocupació estatals signats per CCOO, UGT i CSIF que estableixen un augment de sou públic en tres anys de fins al 8,5%.

Així, tant Stepv com CCOO van defensar que aquest percentatge s’aplique a “determinades situacions de discriminació salarial”. Segons els sindicats, la bretxa salarial de gènere suposa un 5% de diferència retributiva en el professorat.

Cal recordar que al desembre també es va negociar un fons addicional d’un 0,2% que es va destinar a la recuperació del complement d’ESO que havia perdut una part dels mestres que treballen en els instituts i centres d’adults.

Per a Stepv, la proposta es concreta en les reduccions de jornada o les excedències per cura de familiars, amb la corresponent pèrdua de poder adquisitiu, que majoritàriament s’agafen les docents (més del 90% dels casos). Aquest 0,25% suposa 3.586.980 euros, “quantitat insuficient per a cobrir tota la pèrdua de retribucions de les dones en reducció de jornada o en excedència per cures familiars (1.379 casos), però s’inicia el camí per compensar aquesta bretxa salarial, reconeguda també en el pla d’igualtat aprovat recentment en Mesa Sectorial i publicat ja en el DOGV”.

Per a Stepv, la proposta es concreta en les reduccions de jornada o les excedències per cura de familiars, amb la corresponent pèrdua de poder adquisitiu, que majoritàriament s’agafen les docents (més del 90% dels casos).

Per la seua banda, FE-CCOO reconeix que “n’hi ha altres bretxes relacionades amb treballs iguals que no tenen les mateixes retribucions com ara la situació dels PTFP, substitucions de funcions que no cobren complement o professorat en pràctiques que no cobra triennis ni sexennis. També bretxes com la reducció que pateix el funcionariat a partir del dia 91 de malaltia. Cal tindre una major partida pressupostària per fer front a eixes diferències”.

0
Comentarios