fbpx

Compromís proposa integrar Ocupació i FP en la Conselleria de Valencia

RedacciónMartes, 9 de abril de 2019
0

Marzà pretén fer una millor coordinació entre les dues àrees. També proposa crear la figura del prescriptor de l'FP. Els centres d'FP impartiran formació per a l'ocupació.

La Sectorial d’Educació de Compromís a Castelló es va reunir per a tractar línies mestres d’actuació en matèria d’FP i ocupació de cara a la pròxima legislatura. En aquest context, el candidat a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, va anunciar que «la pròxima legislatura integrarem les àrees d’FP i d’Ocupació de forma conjunta en la Conselleria d’Educació. Apostarem per la reconversió dels centres educatius en centres d’oferta integrada d’FP i formació ocupacional. D’aquesta manera, els itineraris formatius de l’alumnat d’FP estaran en consonància amb les necessitats dels sectors productius valencians. Millorarà l’ocupabilitat de la gent i el món empresarial valencià comptarà amb més personal qualificat».

Vicent Marzà, candidat a les Corts per Castelló "

La pròxima legislatura integrarem les àrees d’FP i d’Ocupació de forma conjunta

"

«En quatre anys hem demostrat que la gestió des de l’honradesa és efectiva i productiva. De cara als quatre pròxims anys serem imparables en la potenciació de l’FP lligada a l’ocupabilitat. Un tàndem imprescindible per a contribuir al canvi del model productiu valencià i per a assegurar l’ocupabilitat de les persones que opten per la Formació Professional com a garantia de futur laboral».

«Amb aquesta fusió s’aconseguirà una millor coordinació», va explicar Marzà ,i va afegir: «Destinarem orientadors laborals a cada centre d’FP i treballaran en coordinació amb els equips d’orientació ja presents als instituts per tal de dissenyar l’itinerari formatiu més adequat per a cada persona».

Així mateix, es crearà la figura de prescriptors de l’FP, serà personal encarregat de crear els ponts necessaris entre els centres i els agents empresarials per millorar i ampliar les empreses que s’uneixen a la formació en centre de treball, així com per fomentar la formació a la carta dels treballadors de les empreses que s’hi sumen.

Vicent Marzà, candidat a les Corts per Castelló "

Destinarem orientadors laborals a cada centre d’FP i treballaran en coordinació amb els equips d’orientació

"

«Aquesta integració d’àrees permetrà, a més, avançar encara més en la millora de l’adequació de l’oferta de formació d’acord amb el teixit productiu de cada comarca i del conjunt del País», va afegir el candidat a les Corts per Castelló.

Marzà va recordar les diferents mesures d’actuació en matèria d’FP i d’Ocupació dutes a terme durant aquesta legislatura i les ha qualificades de «polítiques valentes que de cara al 28 d’abril volem que esdevinguen imparables».

En aquest marc d’actuació va recordar que «a principis d’any ja vam impulsar des de la Conselleria d’Educació i LABORA el Pla valencià d’impuls i millora de l’FP amb un pressupost de vora 177 milions d’euros. Un pla que té un calendari de quatre anys on desenvolupem les necessitats específiques de les empreses i convertim l’FP en una opció d’estudis excel·lent».

0
Comentarios