fbpx

El Consell de Valencia amplia en dos anys i 300 milions el programa Edificant

En total, el pla d'infraestructuras compta amb 1.000 milions. El nou període d'execució serà de 2018 fins a 2024. Cantó (Cs) recorda que hi han 13.000 alumnes en barracons.
RedacciónMartes, 23 de abril de 2019
0

En total, el pla tindrà una inversió de 1.000 milions d'euros fins a l'any 2024. MAGISTERIO

El Ple del Consell ha aprovat l’acord que modifica el Decret llei 5/2017 i pel qual s’amplia la dotació econòmica i la durada establida per al programa de construcció, ampliació, reforma i equipament de centres públics docents de la Generalitat, Edificant.

El programa Edificant disposa d’una dotació estimada de 700 milions d’euros per al període 2018-2022. Amb la modificació del decret aquesta dotació s’incrementa en 300 milions d’euros, fins a arribar a un total de 1.000 milions d’euros.

Igualment, la durada del programa s’amplia en dos anys, amb la qual cosa el període d’execució serà el que hi ha comprés entre les anualitats de 2018 i 2024.

El Decret llei 5/2017 té com a objectiu satisfer el dret constitucional a l’educació mitjançant la dotació d’unes infraestructures educatives de qualitat. Per a dur-ho a terme es realitzaran actuacions com l’eliminació dels barracons, la construcció de nous centres, l’ampliació i adequació d’altres i la rehabilitació de les instal·lacions obsoletes.

Aquestes accions es realitzaran mitjançant vies de cooperació entre les diferents administracions públiques territorials implicades i a través del programa Edificant.

Aquestes accions es realitzaran mitjançant vies de cooperació entre les diferents administracions públiques territorials implicades i a través del programa Edificant.

En aquests moments s’estan gestionant, a través d’Edificant, un total de 695 expedients, en diversos graus d’execució. A més, cal sumar altres 250 possibles sol·licituds pendents de petició formal.

Cal recordar que les infraesctructures educatives han sigut un dels temes més difícils durant la legislatura que ara acaba fins que la Generalitat va trobar el seu model de gestió a través d’Edificant. La legislatura va començar amb l’esmena al model d’empresa pública que suposava Ciegsa i que va instaurar l’anterior Consell. En un primer moment, el president Ximo Puig va presentar un pla d’infraestructures amb la promesa d’eliminar els centres íntegrament en barracons en aquesta legislatura, promesa que no ha pogut fer efectiva per complet. Els recursos tècnics de la pròpia Conselleria suposaven un embut al no poder tirar avant tots els expedients previstos. D’aquesta manera, el Consell va idear aquest model d’Edificant, pel qual són els serveis tècnics i de contractació els que tiren avant els expedients després del conveni amb l’Administració autonòmica que és la que aporta el pressupost per a l’execució de les obres.

Per altra banda, el candidat de Ciutadans a la Generalitat, Toni Cantó, va inaugurar el dilluns un barracó en València amb la inscripció «ací estudien els nostres fills» i ha criticat que «13.000 xiquets continuen estudiant en un lloc com aquest».

0
Comentarios