fbpx

Concertada de Valencia demana a la Generalitat que respecte la Constitució

Demanen que no calga recòrrer als tribunals de Justícia. La campanya #yoelijo arreplega més de 30.000 signatures. Segons els promotors, l'Educació en llibertat "està en risc".
RedacciónMartes, 21 de mayo de 2019
0

Presentació de les conclusions de la campanya #yoelijo sobre l'Educació en llibertat. MAGISTERIO

Els responsables de #yoelijo, campanya que defensa l’Educació en llibertat, han demanat als responsables de l’Administració autonòmica que no se salten la Llei i respecten l’article 27 de la Constitució Espanyola que recull que els poders públics han de garantir el dret que assisteix als pares a triar l’Educació que volen per als seus fills d’acord amb les seues conviccions.

Coincidint amb el període d’admissió de l’alumnat per al pròxim curs escolar que acaba d’obrir-se, des de la comunitat educativa recorden al Consell que ha de garantir aquest dret fonamental sense que hagen d’anar constantment als tribunals a defensar-lo com ha succeït en la passada legislatura.

Des de #yoelijo han recalcat que la llibertat educativa és un dret fonamental emparat no solament per la Constitució Espanyola sinó per la Declaració Universal dels Drets Humans, el Conveni Europeu de Drets Humans, el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, el Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals i la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea. Així ve recollit en el Manifest ‘Per una Educació en Llibertat’ que les entitats impulsores de la iniciativa han subscrit.

Així ve recollit en el Manifest ‘Per una Educació en Llibertat’ que les entitats impulsores de la iniciativa han subscrit.

Associacions i entitats del sector de l’Educació han portat davant els tribunals diverses mesures del Consell. Els impulsors de #yoelijo ha recordat que la Justícia ha donat la raó a diverses entitats educatives que van impugnar les mesures imposades per la Conselleria d’Educació contràries a aquest dret fonamental.

Entre elles, l’eliminació d’aules concertades, tant en Educació Infantil com en Batxillerat o Formació Professional en més de 20 col·legis, la relativa al model lingüístic amb el decret de 2017 que vinculava l’anglés amb el valencià, la mesura de ràtios extraordinàries, el tractament de l’assignatura de Religió en Primària i ESO.

Unes altres de les mesures portades davant la Justícia han sigut les relatives al bo infantil i l’exclusió de la xarxa privada i concertada de les ajudes per al primer cicle d’infantil, l’exclusió de la concertada del programa d’auxiliars d’anglés, l’obligació d’aplicar el protocol ideat per als centres públics per a atendre alumnes transsexuals, l’ordre de pagament delegat, l’exclusió d’alumnes d’universitats privades a beques o el veto d’aquests mateixos alumnes en les pràctiques en centres públics.

Promotors de la campanya "

La llibertat educativa està en risc. Hi ha un corrent que pretén que l'educació siga patrimoni exclusiu de l'Estat

"

“La llibertat educativa està en risc. Hi ha un corrent que pretén que l’educació siga patrimoni exclusiu de l’Estat, que imposa no solament el tipus de centres, sinó els continguts educatius. Ningú té dret a imposar una escola única, única i laica», assenyalen els promotors de la campanya.

0
Comentarios