fbpx

ANPE exigeix una nova norma de contínua amb seguretat jurídica en Valencia

Una sentència del TSJ ha anul·lat la contínua en dos centres. ANPE creu que les sentències suposen incertesa als centres. Proposa aprovació per majoria simple del Consell Escolar.
RedacciónMartes, 11 de junio de 2019
0

El TSJ ha anul·lat la jornada contínua en els CEIP "Voramar" i el "Gabriel Miró" d'Alacant. MAGISTERIO

Des del sindicat ANPE denuncien «la situació en què es troben les comunitats educatives de dos centres de la Comunitat Valenciana, en concret de la ciutat d’Alacant». Aquests centres són el CEIP «Voramar», i el CEIP «Gabriel Miró».

Cal recordar que segons sentències emeses pels tribunals de justícia, aquests centres han de tornar a l’horari de matí i vesprada després de fallar contra el procediment d’aprovació de la jornada continua en aquests centres. Una de les raons adduïdes per la justícia és el fet que es van celebrar les votacions de les famílies el mes de setembre, quan el període de matriculació de nou alumnat ja havia finalitzat mesos arrere.

Una de les raons adduïdes per la justícia és el fet que es van celebrar les votacions de les famílies el mes de setembre, quan el període de matriculació de nou alumnat ja havia finalitzat mesos arrere.

Segons ANPE, «com és natural, els nombrosíssims centres que van obtindre, amb el mateix procediment i dates de votació la jornada contínua en 2016, estan sumits en una enorme incertesa». Des d’ANPE ja «exigíem, malgrat no estar llavors en la Mesa de negociació, que l’únic requisit per a implantar l’horari intensiu de forma definitiva i permanent, consistira a obtindre majoria simple en una votació del Consell Escolar de cada centre i que aquesta votació es realitzara abans del mes de febrer».

Aquest sindicat assenyala que únicament es va oferir a les comunitats educatives una solució improvisada i provisional, «una cortina de fum, «paper mullat» que a ningú va acontentar ni va tranquil·litzar». Aquesta oferta va consistir, segons ANPE, «en un simple correu electrònic anunciant una «pròrroga per a un curs», que, com ANPE va advertir insistentment, deixava desprotegits i en una situació de clara irregularitat als centres. Aquesta pròrroga sense base legal no estava recollida en cap normativa ni servia per a ratificar la implantació definitiva de l’horari intensiu en els centres».

ANPE "

Ara queda clarament evident que estava totalment fonamentada i justificada la profunda preocupació i indignació d'ANPE sobre el lamentable procedir normatiu de l'Administració

"

El sindicat ANPE apunta que «ara queda clarament evident que estava totalment fonamentada i justificada la profunda preocupació i indignació d’ANPE sobre el lamentable procedir normatiu de l’Administració, que amb les seues contínues improvisacions i cada vegada més insalvables paranys i obstacles, va deixar completament desprotegides legalment a les comunitats educatives».

«Resulta obvi que l’única cosa que procedeix en aquests moments, per a recolzar als centres amb total legalitat, consisteix de forma urgent a suprimir la legislació actual i emetre immediatament una nova normativa. Una nova normativa on siga el Consell Escolar amb majoria simple qui decidisca el tipus d’horari, respectant i garantint d’aquesta forma la democràcia i la lliure autonomia dels centres», proposa aquest sindicat.

0
Comentarios