fbpx

El 98,71% dels xiquets aniran a centres escollit per la família en Valencia

El centres triats en primera o segona opció són el 95,5%. Les llistes provisionals estan penjades en els taulers dels centres. El PP dubta de les dades donades per la Conselleria.
Pablo RoviraMartes, 4 de junio de 2019
0

Els centres han publicat els llistats d'admissió d'alumnes per al pròxim curs escolar. MAGISTERIO

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat, el passat 30 de maig, les llistes provisionals de persones admesos als centres educatius sostinguts amb fons públics d’Infantil i Primària. Aquestes llistes es poden consultar en tots els taulers d’anuncis dels centres educatius esmentats.

Després d’haver fet la baremació de totes les sollicituds d’admissió que han dut a terme les famílies als centres sostinguts amb fons públics, s’ha pogut comprovar que el 98,71% dels xiquets i xiquetes han estat admesos als centres que havien escollit les famílies en la sol·licitud presentada. El percentatge ha augmentat més d’un punt respecte al procés de l’any passat, segons dades de la Generalitat.

Després d'haver fet la baremació de totes les sol·licituds d'admissió que han dut a terme les famílies als centres sostinguts amb fons públics, s'ha pogut comprovar que el 98,71% dels xiquets i xiquetes han estat admesos als centres que havien escollit les famílies en la sol·licitud presentada.

En concret, la xifra és d’un 95,57% d’admesos provisionals en primera o segona opció. D’aquestes xifres s’extrau que ha augmentat més d’un punt el nombre de sollicituds d’admesos en primera o segona opció respecte a les xifres del curs passat, que se situaven en un 94,40%.

A les comarques d’Alacant, el percentatge d’admesos en la primera o segona opció dels centres demanats en Infantil de 3 anys ha estat del 96,14%. A les comarques de Castelló, el resultat és del 95,44%. En el cas de les comarques de València, se situen en un 95,19% les famílies que tenen plaça en la primera o segona opció del centre escollit.

Cal recordar que la baremació de cada sol·licitud l’ha feta de manera automàtica un programa informàtic per a garantir la transparència i l’eficàcia de la baremació final. A més, la puntuació per a fer la baremació ha atés criteris objectius per a garantir la igualtat d’oportunitats sense permetre que els centres atorguen punts subjectius que no responien a cap criteri de rigor.

Educació ha comprovat que s’han fet 111.914 sollicituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys, un 1,28% més de sol·licituds que el curs passat. Per comarques, a les d’Alacant se n’han fet 36.364; a les de Castelló, 16.929, i a les de València, 58.621.

95,57%

d'admesos provisionals en primera o segona opció

Les llistes provisionals d’admesos estan penjades en els taulers dels centres educatius i les famílies que van realitzar el procés de manera telemàtica també rebran els resultats per correu electrònic.

El període per a presentar reclamacions és fins al 3 de juny. El 12 de juny se’n publicaran les llistes definitives i del 13 de juny al 3 de juliol se’n durà a terme la matriculació.

Fa falta recordar que en la passada legislatura es va modificar la puntuació dels criteris de baremació per a l’admissió d’alumnes, donant prioritat a la presència de germans, als punts per proximitat al domicili o al treball i la renda.

0
Comentarios