fbpx

Un alumne apunyala a una professora durant el lliurament de notes

L'alumne va ser detingut per la Policia Nacional. PCSIF demana "mesures urgents" per protegir al professorat. ANPE ofereix els seus serveis jurídics a la professora agredida.
Pablo RoviraMartes, 18 de junio de 2019
0

L'agressió va tinedre lloc en un centre d'Educació Secundària de València. MAGISTERIO

El final de curs ha portat un nou cas de violència contra el professorat. Durant el lliurament de qualificacions, un estudiant de l’institut «Misericòrdia» de València va apunyalar, presumptament, a la seua professora. Agents de la Policia Nacional van detindre la setmana passada a un menor d’edat després de ferir a una professora amb un objecte punxant en un centre de formació de Secundària de la capital valenciana per la seua disconformitat amb una nota acadèmica.
Segons la Policia Nacional, els fets van ocórrer sobre les 9.45 hores, i després de rebre l’avís dels responsables del centre els agents es van desplaçar al lloc i van detindre al jove en el terrat de l’edifici.

Les mateixes fonts van indicar que el jove va agredir a la professora amb un objecte punxant, pel que sembla per la seua disconformitat amb una nota acadèmica, i va fugir fins al terrat.

La professora va haver de ser atesa en un centre sanitari.

Condemnar l'agressió

Els fets han suscitat la repulsa del sector i la reacció sindical. Així, el sindicat CSIF va condemnar l’agressió a una professora en un institut de València i va demanar al Ministeri d’Educació i a les comunitats autònomes «mesurades urgents» per a atallar la violència a les aules. «Des de la prudència, en tractar-se d’un menor, i fins que s’esclarisca l’ocorregut», CSIF ha demanat actuacions «encara pendents» com és el desenvolupament ple de la figura del professorat com a autoritat dins de la seua labor docent, la convocatòria de la Convivència, que porta anys sense ser convocat *op fer una Carta de drets i obligacions dels alumnes.

El reconeixement de malalties relacionades amb el treball, com l’ansietat i la depressió; l’aplicació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals; i protocols d’actuació i prevenció de la violència en els centres docents són altres exigències de CSIF per a erradicar les situacions violentes en l’entorn escolar.

Per part seua, el sindicat ANPE va oferir a la professora agredida el suport jurídic i psicològic. Segons aquesta organització sindical, el servei de defensor del professor d’aquesta organització ha atés a més de 34.700 docents a Espanya des de 2005, per a respondre a vexacions, assetjaments, amenaces o insults.

«És necessari que la societat en el seu conjunt prenga consciència de la situació de conflictivitat que es viu a les aules, i l’Administració educativa ha de ser cada vegada més conscient que la convivència escolar és un element de primer ordre per al bon funcionament de la comunitat educativa», ha assenyalat ANPE després de conèixer aquesta agressió.

0
Comentarios