fbpx

Educació completa les adjudicacions amb un miler més de vacants

Més de la meitat de les vacants corresponen a jubilacions. Cos de mestres: 472 places, 391 són vacants i 81 substitucions. Vora 10.000 interins tindran vacant per a tot el curs.
Redacción-ValenciaMiércoles, 11 de septiembre de 2019
0

Enguany hi hauran prop de 10.000 interins amb vacant en la Comunitat Valenciana. MAGISTERIO

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport culminà el procés d’adjudicacions de places vacants de professorat per a l’inici del nou curs 2019-20 el 5 setembre amb l’oferta de 961 places corresponents fonamentalment a jubilacions, substitucions i excedències que s’han tramitat aquest estiu, una reivindicació del sector perquè el curs comence amb les plantilles completes.

Les vacants es publicaren el 4 de setembre i s’adjudicaren el 5 de setembre per tal de garantir que el professorat estiga als centres educatius el 9 de setembre, quan inicia el curs l’alumnat, segons informà la Conselleria.

Més de la meitat de les vacants, al voltant de 540, corresponen a jubilacions del professorat que s’han fet efectives durant el mes d’agost. A més, hi ha un altre centenar de vacants que són resultat de permisos de maternitat ja iniciats o per embarassos de risc o similars.

Per cossos

Amb més detall, un de cada dos llocs oferits pertany al cos de mestres d’Infantil i Primària: 472 places, de les quals 391 són vacants i 81 substitucions. Del cos de professors de Secundària s’ofereixen 350 llocs: 325 vacants i 25 substitucions.

De les 139 places restants, la majoria són de professorat tècnic d’FP (60 vacants), de Música i Arts Escèniques (26 vacants) i d’escoles oficials d’idiomes (24 vacants).
Cal tindre present que una vacant és una plaça per a tot el curs 2019-20, mentre que les substitucions estan lligades a la data de reincorporació del docent que està de baixa.

La llista amb les places es va publicar al web de la Conselleria d’Educació. A partir de la publicació, els aspirants van tindre fins a les dues de la matinada del dijous 5 per a la presentació o modificació de sol·licituds de places per via telemàtica a través del web de la Conselleria.

El migdia del 5 de setembre es publicà el resultat de les adjudicacions. Després d’aquest procés d’adjudicacions d’inici de curs, s’estima que vora 10.000 interins tindran assignada una vacant per a tot el curs.

A més, el professorat interí major de 55 anys ha pogut triar vacant en la primera convocatòria d’agost i en aquesta segona de setembre. Per tant, ha obtingut una vacant a temps complet o ha tingut opcions per a triar-ne alguna.

Per part seua, el sindicat CSIF ha exigit a la Conselleria d’Educació que s’assegure de dotar als centres docents del personal i dels mitjans necessaris perquè puguen iniciar el curs escolar en les condicions adequades, “sense incidències i amb normalitat”.

0
Comentarios