fbpx

Educació preveu augmentar a 139.000 beneficiaris de les beques menjador

Segons les dades de la Conselleria, en seran 5.000 més que l’any passat.
Redacción-ValenciaMartes, 24 de septiembre de 2019
0

Enguany, els alumnes rebran les beques menjador a partir dels set punts del barem. MAGISTERIO

El curs 2019-20 tindrà el nombre més alt d’alumnat amb beca menjador fins ara, amb una previsió de 139.000 beneficiaris, al voltant de 5.000 més que l’any passat. Aquest increment respon al fet que Educació ha rebaixat fins als 7 punts el tall per a accedir a aquestes ajudes.

La rebaixa en un punt del tall en el barem que s’aplica per a obtindre la beca menjador, i que computa tant la renda disponible ‘per capita’ de la unitat familiar de l’alumne o alumna com les seues circumstàncies sociofamiliars, és la quarta que introdueix de manera consecutiva el Govern del Botànic.

En el curs 2016-17 el llindar per a rebre l’ajuda es baixà un punt, igual que el curs següent, mentre que el curs passat es millorà en dos punts menys, i per a aquest curs es torna a reduir en un altre punt. És a dir, que en el curs 2015-2016 podien accedir a la beca menjador els i les alumnes que, per renda ‘per capita’ i circumstàncies sociofamiliars específiques, acumulaven a partir de 12 punts i, en el curs actual, tenen beca menjador els i les alumnes que tenen a partir de set punts.

L’augment del pressupost en 890.000 respecte a l’any passat situa la inversió en beques menjador d’aquest curs en 72,7 milions d’euros. Aquesta xifra suposa 26,1 milions d’euros més des que governa el Botànic, un 56% més. Aquestes xifres es tradueixen en un augment de 51.500 becaris més.

890.000
euros

més respecte a l’any passat situa la inversió en beques menjador d’aquest curs en 72,7 milions d’euros.

Altres de les millores aplicades aquest nou curs és l’augment en mig euro al dia, de 2 a 2,50 euros, de l’import de l’ajuda individual a escolars amb una nota de 12 punts.
Per comarques, s’espera que se superen els 51.500 persones becades a Alacant. A les comarques de Castelló la previsió inicial és que se superen els 14.800. En el cas de les comarques de València, la previsió és que hi hagen, aproximadament, 72.700 alumnes beneficiaris.

L’alumnat beneficiari que en el procés de baremació ha aconseguit la nota màxima de 20 punts rep el 100% de l’ajuda, que és de 4,25 euros diaris, és a dir, l’import total del menú escolar. L’alumnat que té entre els set i els 11 punts té una assignació diària de dos euros, el 47% de la beca, i, per tant, les seues famílies només han d’abonar al centre educatiu 2,25 euros al dia.

Els beneficiaris amb puntuacions de 12 i 13 punts tenen una ajuda diària de 2,5 euros, el 59% de la beca. Entre els 14 i els 17 punts, és de tres euros al dia, el 71% del menú. Els i les escolars amb 18 punts compten amb 3,5 euros al dia d’ajuda, el 82% de la beca. Amb 19 punts, quatre euros al dia.

Encara sense les classes a domicili

  • La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana ha denunciat que huit alumnes que atenia la Fundació Auxilia encara no han començat les classes a domicili. La Confederació ha mostrat el seu suport a les queixes exposades pels responsables de l’extinta Fundació Auxilia sobre els alumnes beneficiaris del programa El Col·le a casa, que encara no han començat les classes dins de la modalitat d’atenció acadèmica domiciliària, després de la cancel·lació del conveni que mantenia aquesta entitat amb la Conselleria d’Educació.
  • Des de la Fundació Auxilia lamenten la “poca previsió” de la Conselleria d’Educació, ja que aquesta coneixia la situació des del mes de juliol. “El nostre objectiu ara és vetlar pels drets dels nostres exalumnos”.
0
Comentarios