fbpx

El 50% dels centres públics es remodelaran o construiran de nou en aquesta legislatura

El president Ximo Puig fa l’inici de curs al nou CEIP "103" de la ciutat de València.
Redacción-ValenciaMartes, 17 de septiembre de 2019
0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dilluns que les infraestructures educatives de la Comunitat Valenciana experimentaran un “reseteig global” en aquesta legislatura, ja que quasi la meitat serà remodelada o tindrà un nou edifici.

En la visita al CEIP “103” de València que ha fet en el primer dia del curs 2019-20, el cap de l’Executiu valencià ha sostingut que “mai hi ha hagut una acció d’aquestes característiques”. “Pràcticament el 50% de les infraestructures i equipament educatiu de l’ensenyament de la Comunitat Valenciana patirà una remodelació o tindrà un nou edifici en aquesta legislatura”.

 

Ximo Puig: "

Pràcticament el 50% de les infraestructures i equipament educatiu patirà una remodelació o tindrà un nou edifici en aquesta legislatura

"

La visita s’ha cursat al “103” de València, que inaugura les seues instal·lacions després d’onze anys en barracons i en el qual han sigut rebuts per un grup d’alumnes de segon de Primària, abans de visitar una classe d’Infantil i una altra de sisé, els alumnes del qual han preguntat als polítics diverses qüestions, i de recórrer també les aules de música i informàtica i el gimnàs.

Durant la visita, els alumnes de sisé s’han interessat pel futur dels antics barracons i Marzà i Ribó els ha dit que es desmuntaran però que encara han decidit el futur del solar, a més de reclamar alguna ombra al pati o apostar per plantar maduixes en l’hort.

Puig i Marzà han agraït el treball conjunt de la comunitat educativa i els pares i mares del “103” que es “han deixat la pell” per a aconseguir un centre, que ja és una realitat, “gràcies a la voluntat política”, segons el conseller.

El president ha valorat que els ajuntaments s’hagen involucrat per a accelerar les obres del Pla Edificant que, segons Marzà, té ja consignats més de 700 milions als municipis per a remodelar i fer noves escoles amb un termini de quatre anys.

Ha ressaltat que han realitzat més de 660 actuacions des de 2015, amb 28 centres educatius nou, set enguany i altres set en construcció, i ha subratllat hi ha més de 8.000 alumnes que estudien “íntegrament en barracons i més de 4.400 han deixat d’estar-ho”.

“Ha canviat totalment el paradigma de la utilització de barracons. És normal que existisquen i són per a construir obres, la qual cosa no era normal és que foren estructurals i que no hi haguera, com en el “103”, previsió d’obres ni plans fets”, ha apuntat.

"

Ha canviat totalment el paradigma de la utilització de barracons. No era normal és que foren estructurals i sense previsió d’obres

"

El conseller ha valorat que el curs 2019-20 s’inicia amb més de 1.500 professors més, 2.019 xiquets deixen d’estar en barracons, cinc alumnes menys per aula i 15.000 xiquets en classes de 2 i 3 anys gratuïtes.

“Més professors i menys alumnes, millor Educació”, ha augurat el conseller d’Educació, Vicent Marzà.

0
Comentarios