La Formació Professional creix en 2.530 alumnes i ja supera les 89.500 persones

La reina Letizia inaugura el curs acadèmic d’FP en l’institut “Severo Ochoa” de la localitat d’Elx.
Redacción-ValenciaMartes, 1 de octubre de 2019
0

La reina Letizia va parlar amb els estudiants d’FP de l’IES “Severo Ochoa” d’Elx. MAGISTERIO

La Formació Professional valenciana inicia el nou curs 2019-20 amb 89.508 alumnes matriculats als centres sostinguts amb fons públics, 2.530 estudiants més que l’exercici anterior. En termes relatius, l’estudiant d’FP valencià augmenta un 3% respecte al curs 2018-19.

Al voltant de la meitat dels 129 títols diferents de grau mitjà i superior que ofereix el sistema valencià d’FP, han cobert més del 90% de les places de primer curs que han oferit una vegada tancada la segona fase de la matrícula.

Cal destacar que aquest volum de matrícula d’inici de curs no és encara definitiu ja que segurament creixerà en els pròxims mesos pel fet que es manté oberta la inscripció a aquells cicles amb places lliures, que continuen admetent alumnat.

Així, en el primer curs del grau mitjà, al qual s’accedeix des de l’ESO o l’FP Bàsica, queden 2.763 places lliures, el 13% d’una oferta global de 23.588 places. Mentrestant, en el grau superior, al qual s’entra des de Batxillerat o des del grau mitjà, encara es pot optar a 3.181 places, el 17% de les 20.303 oferides.

Per províncies, Alacant comença aquest nou curs amb 30.837 alumnes d’FP, 1.759 estudiants més que l’exercici anterior, la qual cosa suposa un augment de la matrícula del 6%. A les comarques de Castelló la Formació Professional també guanya un 6% d’alumnat ja que té ara 10.449 estudiants, 598 més que el curs 2018-2019. A les comarques de València la matrícula creix un 3%, ja que arriba a 48.222 alumnes, 2.530 més que el curs passat.

El catàleg valencià de cicles d’FP de Grau Mitjà inclou 49 títols diferents. Vint d’aquests han cobert més del 90% de les places de primer que han oferit aquest curs. El més demandat ha sigut el grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria. En segon lloc se situa el grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

Els títols de Grau Mitjà amb més de 500 places en primer curs que han cobert totalment la matrícula o en els quals queden molt poques vacants (menys del 2%) són: Atenció a Persones en Situació de Dependència, Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural, Cures Auxiliars d’Infermeria, Farmàcia i Parafarmàcia, i Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

Grau superior

L’oferta de Grau Superior sostinguda amb fons públics desplega 80 títols distints al territori valencià, 40 dels quals també han cobert més del 90% de les places. Entre els cicles superiors que tenen més demanda hi ha Educació Infantil, Integració Social i Laboratori Clínic i Biomèdic.

Així mateix, un total de sis títols de grau superior, cadascun amb una oferta de més de 500 vacants, han cobert pràcticament totes les places (més del 98% d’ocupació). Són els cicles informàtics de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM) i Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW), Educació Infantil, Ensenyament i Animació Socioesportiva, Integració Social i Laboratori Clínic i Biomèdic.

En els 24 títols diferents que s’ofereixen d’FP Bàsica, l’ocupació és del 88% en primer curs. El primer curs dels cicles de Grau Mitjà té una ocupació del 87%, mentre que en aquest mateix nivell del Grau Superior s’ha cobert el 83% de les vacants.

La Conselleria d’Educació està fent un esforç per acostar l’oferta formativa a les necessitats del teixit productiu valencià. Per això ha ampliat aquest curs l’oferta de cicles formatius obrint-ne 42 més.

La reina visita l’IES “Severo Ochoa”

  • La reina Letizia va presidir el passat dimecres a Elx (Alacant) l’obertura oficial del curs 2019-20 de Formació Professional, una opció que en el termini de deu anys quasi ha duplicat el nombre d’estudiants que es decanten per ella.
  • El centre triat enguany per a l’obertura oficial del curs d’FP, que tradicionalment presideix donya Letizia, ha sigut l’Institut “Severo Ochoa” del municipi il·licità, les dependències del qual ha recorregut la reina acompanyada, entre altres autoritats, pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra d’Educació, Isabel Celáa.
  • Els responsables del centre van mantindre una reunió amb la reina i després visitaren les aules.
0
Comentarios