fbpx

Les AMPA tindran una línia d’ajudes per a organitzar activitats extraescolars

La Conselleria va avançar aquesta proposta en una reunió amb la junta directiva de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya.
Redacción-ValenciaMartes, 15 de octubre de 2019
0

Vicent Marzà i Miguel Soler es van reunir amb els representants de les federacions. MAGISTERIO

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, es van reunir amb la junta directiva de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya per a treballar conjuntament en matèria d’educació pública durant aquesta legislatura.

Els màxims responsables d’Educació han tractat diversos temes exposats per l’organització majoritària d’AMPA, integrada per FAMPA Penyagolosa Castelló, FAMPA València i FAMPA Enric Valor Alacant, consistents en els objectius d’acabar amb el fibrociment als centres educatius; regular incentius per a dotar d’estabilitat les plantilles docents; agilitzar i aportar informació pública del pla Edificant; continuar amb l’objectiu de tindre menys alumnes per aula per a millorar l’atenció i la inclusió educativa; posar en valor la innovació als centres educatius públics i reordenar el pla específic de jornada escolar.

Segons Vicent Marzà, “aquestes reunions són molt enriquidores perquè ens permeten mantindre un contacte directe entre els diferents agents que conformem la comunitat educativa”. “Després d’haver revertit totes les retallades en educació, haver augmentat en 1.300 euros la inversió per alumne, continuar amb el foment de la igualtat amb programes com Xarxa Llibres o les aules gratuïtes de dos anys, així com tindre vora 50.000 alumnes més amb beca menjador, continuem treballant colze a colze amb les famílies per una escola innovadora, inclusiva i amb aules dignes”.

Vicent Marzà: "

Després d’haver revertit totes les retallades continuem treballant colze a colze amb les famílies per una escola innovadora, inclusiva i amb aules dignes

"

Per la seua banda, la presidenta de la Confederació Gozalo Anaya, Silvia Centelles, ha comentat que “cal seguir millorant l’educació pública amb més inversió, buscant solucions als obstacles i fent una aposta ferma cap a un nou model educatiu públic, gratuït, laic, en valencià, coeducatiu, que posa en el centre als xiquets i a les xiquetes i que garanteix la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat”.

Per a avançar cap a un sistema educatiu públic, la presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya, Silvia Centelles, ha preguntat per la línia de treball en concertació del Botànic II. Des d’Educació s’ha exposat que la concertació està pensada com a servei allà on no arriba la xarxa pública i s’han explicat les diferents mesures que s’estan treballant per a retornar la dignitat i la qualitat educativa a l’educació pública.

Jornada escolar

Vicent Marzà ha avançat als representants de pares i mares que Educació té previst fer una proposta de nova línia pressupostària per a 2020 que permetria presentar-se a les AMPA per a obtindre ajudes a l’organització d’activitats extraescolars. Des d’Educació s’ha fet èmfasi en el fet que s’estan treballant els detalls de la línia i s¡ha recordat que és una proposta, ja que cal consensuar els pressupostos de 2020 amb tot el Consell de la Generalitat i s’han d’aprovar en les Corts Valencianes.

Silvia Centelles ha sol·licitat l’estudi d’avaluació dels plans específics de jornada escolar i informació sobre les moratòries que han prorrogat un curs més els plans específics de jornada escolar en centenars de centres educatius. Així mateix, des d’Educació s’ha explicat que s’està treballant en la normativa de jornada escolar i ultimant l’estudi sobre les jornades escolars. Silvia Centelles ha afirmat que “és necessari aplicar el procediment de l’Ordre 25/2016 per a poder garantir el dret i el pes que es dona a les famílies en la norma a l’hora de decidir jornada escolar”.

Seguiment d’Edificant

  • Respecte del pressupost econòmic per al pla Edificant per a 2020, responsables d’Educació han assegurat que no s’ha fet cap retallada y han explicat als representants de la Confederació Gonzalo Anaya que s’han realitzat reprogramacions segons les necessitats de tramitació dels ajuntaments que ho han requerit i que els fons econòmics estan a disposició dels ajuntaments a mesura que van tramitant les obres. En aquest sentit, hi ha a hores d’ara ja 545 actuacions previstes en centres educatius amb una inversió de 723 milions d’euros.
  • La Confederació Gonzalo Anaya ha sol·licitat accés a la plataforma per a conéixer centre a centre l’estat de les obres.
0
Comentarios