Un programa que activa la mediació cultural a l'escola

La nova edició de Transversalia està dirigida al professorat. Els tallers se celebraran a Castelló, Alacant i València.
Redacción-ValenciaMartes, 21 de enero de 2020
0

El programa pretén introduir les pràctiques contemporànies en l'àmbit educatiu i oferir eines pedagògiques. MAGISTERIO

El Consorci de Museus ha llançat una nova edició del seu programa ‘Transversalia’, un projecte educatiu realitzat en col·laboració amb Cefire Artisticoexpressiu, que pretén introduir les pràctiques contemporànies en l’àmbit educatiu i oferir noves eines pedagògiques al professorat a través de l’art.

Planteja si poden les pràctiques artístiques contemporànies activar-se pedagògicament en el context de l’escola o si són les formes, mètodes i discursos de l’art contemporani susceptibles de transformar els relats de l’educació.

Segons el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, “‘Transversalia’ busca potenciar i generar un abast major en les transformacions que s’estan duent a terme en l’àmbit de l’educació artística tant en la millora del coneixement que té el professorat sobre l’art actual com la manera d’implementar-lo en la seua tasca educativa amb els i les joves”.

“Aquest projecte posa de manifest la importància de l’art com a estímul per al desenvolupament intel·lectual de l’alumnat i des d’aquesta idea valorar com les diferents reflexions dels i les artistes de hui poden ser útils per a l’educació”, ha explicat Pérez Pont.

‘Transversalia’ indaga en les relacions entre les pràctiques artístiques i educatives a través de tallers, seminaris i recursos en línia.

La comissària del projecte, l’artista, docent i investigadora cultural Clara Boj ha explicat que “en aquests tallers transformarem el format expositiu en relat crític susceptible de ser abordat des de múltiples perspectives. L’exposició es transformarà en veu i relat, en material de treball flexible a partir del qual i de la mà d’artistes, comissaris i educadors traçarem aproximacions pedagògiques vinculades al currículum, a la vida a l’aula i als aprenentatges compartits”.

El programa, desenvolupat pel Consorci de Museus i el Cefire Artisticoexpressiu pretén promoure una actualització pedagògica en l’àmbit artístic i expressiu per a afavorir el treball col·laboratiu i en context, a més de potenciar la creació de xarxes entre els professionals de l’art i l’educació interessats a explorar espais compartits d’innovació docent.

Per a aquesta nova edició es proposen tres tallers que s’ofereixen a les tres províncies, tutoritzats per Clara Boj i la investigadora cultural, Diana Padrón Alonso.Els tallers estan dirigits al professorat de secundària de totes les especialitats interessats en les possibilitats didàctiques de l’art contemporani. El resultat d’aquests tallers es transformarà en diferents eines, com ara unitats didàctiques, exercicis, o altres propostes que estaran accessibles en la web.

0
Comentarios