L'abandó escolar cau quasi quatre punts en només un any

La taxa d'abandó escolar s'ha tancat en 2019 en el 16,4%. Encara estem lluny de l'objectiu marcat per la UE del 15% per Espanya en 2020.
Pablo RoviraMartes, 4 de febrero de 2020
0

L'abandonament educatiu ha passat del 20,2% de 2018 al 16,4% al finalitzar l'any 2019. MAGISTERIO

La taxa d’abandó escolar, percentatge de persones entre els 18 i els 24 anys que ha abandonat la seua formació sense haver obtingut el títol de Batxillerat o Formació Professional de grau mitjà, s’ha tancat en 2019 en la Comunitat Valenciana en el 16,4% enfront del 20,2% que va tindre en 2018.

A nivell nacional, aqueixa taxa ha arribat a la fi de 2019 al 17,3% enfront del 17,9% de 2018, segons el Ministeri d’Educació.

Es tracta del nivell més baix des que es tenen dades registrades (en la web del Ministeri és des de 2002) i es redueix en prop de 14 punts percentuals en l’última dècada, ha informat aquest dimarts el departament que dirigeix la ministra Isabel Celaá a partir de les dades de les variables educatives de l’Enquesta de Població Activa (EPA).

Damunt del 15%

No obstant això, encara estem per damunt del 15% marcat per la UE per Espanya en 2020.

El descens de l’abandó escolar primerenc registrat en els últims onze anys es deu, principalment, “a l’increment de la població que ha completat la segona etapa d’Educació Secundària a Espanya en aquest període (un augment de 14,3 punts percentuals)”, ha explicat Educació.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha assegurat que el descens de quasi quatre punts de la taxa d’abandó escolar en la Comunitat Valenciana és un “bon indicador” que van “pel bon camí” i reflecteix “el treball del govern del Botànic per a reduir les desigualtats”.

“Estem molt contents i comencem a veure els fruits del treball del govern del Botànic per a reduir les desigualtats”, ha apuntat el conseller, per al qual l’abandó prematur dels centres educatius “és un dels principals factors de generació de desigualtat en el conjunt de la societat”.

Vicent Marzà: "

Estem molt contents i comencem a veure els fruits del treball del gobern del Botànic per a reduir les desigualtats

"

Marzà ha assegurat que estan “satisfets que es comencen a reduir aqueixos índexs” però ha incidit en què volen “que es reduïsquen més; no tenim bastant perquè som autoexigentes”.

No obstant això, ha sostingut que és “un bon indicador que anem pel bon camí i fins i tot estem millor de la mitjana estatal, malgrat l’infrafinançament que patim” i de “no poder invertir tant com voldríem quan les polítiques estan funcionant”. “Estic segur que el podrem reduir encara més quan tinguem un millor finançament”, ha afegit.

Ha assenyalat que aqueixa taxa indica que la inversió que han augmentat quasi un 30% per alumne des de fa quatre anys “ara comença a donar resultats amb els diferents programes perquè cada alumne puga trobar el seu espai i el seu itinerari educatiu i no abandone el sistema educatiu”.

0
Comentarios