fbpx

Tornen les classes presencials amb grups reduïts per a tutories

Totes les activitats preseencials seran voluntaries per a l'alumne. Educació decideix que Infantil no torne a obrir les aules. Durant la Fase 2 no es podran ver proves d'avaluació presencials.
Redacción-ValenciaMartes, 2 de junio de 2020
0

De manera generalitzada, es manté l'Educació a distància fins que finalitze aquest curs. MAGISTERIO

Ensenyament en línia amb caràcter general, possibilitat de realitzar tutories i classes col·lectives presencials amb un màxim de 10 alumnes per als cursos que titulen i un pla de contingència de seguretat i salut són algunes de les pautes que seguiran els centres educatius de la Comunitat Valenciana en la Fase 2 de la desescalada, que comença aquesta setmana.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publicà la resolució de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional, per la qual es dicten instruccions per a la Fase 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat. Aquestes directrius s’aplicaquen en tots els centres docents sostinguts amb fons públics.

En les etapes d’Educació Infantil i Especial, la Generalitat Valenciana ha decidit no obrir les aules. En Infantil s’estableix que les escoles mantindran el contacte necessari i «preferentment telemàtic»; amb les famílies.

En aquesta fase, es permetrà també per als estudiants de cursos que finalitzen cicle -com a sisé de Primària, quart de l’ESO, segon de Batxillerat i segon curs dels ensenyaments corresponent a tots els cicles formatius d’FP- tutories i classes individuals o col·lectives presencials en grups reduïts de fins a 10 persones.

En la resta de cursos, el professorat organitzarà, mitjançant cita prèvia, activitats específiques presencials de tutories individuals, resolució de dubtes, acompanyament emocional, lliurament o recepció de materials especialment per a l’alumnat que no haja tingut les mateixes oportunitats de seguiment telemàtic que la resta de les seues companyes i companys i per a l’alumnat amb necessitats educatives especials o per a l’alumnat tutelat o protegit en centres residencials de serveis socials.

Activitats voluntàries

Totes aquestes activitats seran de caràcter voluntari per a l’alumnat i als docents que hagen de participar puntualment en el seu desenvolupament se’ls ajustarà el treball en l’activitat educativa a distància perquè no hagen d’incrementar la seua jornada total de treball.

En tot cas, les instruccions incideixen en què tots els centres continuaran amb la formació a distància que venen desenvolupant des que es va suspendre l’activitat educativa presencial fins a la data de finalització del curs 2019-20 en cadascuna dels ensenyaments i etapes.

Durant la fase 2 no es podran realitzar proves d’avaluació presencials ordinàries, excepte aquelles proves individuals que realitzen els centres estrangers autoritzats per a impartir ensenyaments d’altres sistemes educatius.

0
Comentarios