fbpx

Convocades més de 4.000 places d'FP en 125 nous cicles

La Conselleria d'Educació activa aquesta oferta extraordinària de places d'FP. També convoca nous cursos d'especialització i de qualificació professional.
Pablo RoviraMartes, 29 de septiembre de 2020
0

L'Administració augmenta l'oferta de places públiques d'FP pressencials i en modalitat semipressencial. MAGISTERIO

La Conselleria d’Educació ha convocat l’admissió extraordinària en Formació Professional que suma més de 4.000 places en 125 nous cicles d’FP per a l’actual curs 2020-21.

L’oferta extraordinària de places en nous cicles es duu a terme en el marc del Pla de modernització de l’FP valenciana, que aquest curs disposa de 37 milions d’euros extraordinaris i que ha permés vora 8.000 noves places d’FP per a aquest curs, 3.800 de les quals ja s’oferiren al juny en l’admissió ordinària.

De les noves places que s’ofereixen ara de manera extraordinària, 1.479 corresponen a les comarques d’Alacant, 555 a les de Castelló i 1.995 a les de València.

Aquestes places es corresponen a 90 nous cicles presencials, 35 semipresencials, dos cursos d’especialització i set programes de qualificació bàsica per a alumnat d’Educació Especial.

Els 90 nous cicles presencials són 15 d’FP Bàsica, 36 de Grau Mitjà i 39 de Grau Superior. Els 15 nous cicles d’FP Bàsica són d’11 títols diferents, en què els més nombrosos són el d’Agrojardineria i Composicions Florals (quatre cicles) i el de Manteniment de Vehicles (dos).

Els 36 de Grau Mitjà són de 12 títols diferents, en els quals destaquen els 13 cicles de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i els 8 d’Atenció a Persones en Situació de Dependència.

Els 39 cicles en què augmenta l’oferta presencial de grau superior pertanyen a 24 títols, en què destaquen la família d’Informàtica i Comunicacions amb 11 cicles i els huit d’Administració i Gestió.

Els 35 nous cicles semipresencials són huit de Grau Mitjà i 27 de Grau Superior. Els huit de Grau Mitjà són de sis títols diferents, en els quals destaquen els tres cicles de Farmàcia i Parafarmàcia. Els 27 cicles en què augmenta l’oferta semipresencial de Grau Superior pertanyen a 18 títols, entre aquests destaca la família d’Informàtica i Comunicacions que guanya 11 cicles i la d’Electricitat i Electrònica que suma quatre cicles.

Finalment, els dos nous cursos d’especialització que venen a complementar als cinc ja oferits en juny, s’implanten a les comarques de València. Consten d’entre 600 i 720 hores de formació avançada, i permeten a les persones que han fet un cicle superior aprofundir i actualitzar la seua preparació en les noves tècniques i eines que demana el mercat laboral en diferents sectors estratègics. Al CIPFP de Mislata s’oferirà el curs d’especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, mentre que al CIPFP de Cheste s’implanta el de Forn, Rebosteria i Confiteria, que és l’únic al qual es pot accedir des d’un cicle de Grau Mitjà.

També s’ofereixen set nous programes de qualificació professional per a alumnat d’Educació Especial en reprografia, operacions bàsiques de cuina, auxiliars de serveis administratius o de vivers i jardins, entre altres.

0
Comentarios