El Col·legi “Palma” (Paterna), millor centre de la Selectivitat

El Col·legi “Mas Camarena”, segon, i “Los Naranjos” de Gandia, tercera millor nota. Dels 30 centres amb millor mitjana a la PAU de juliol, 13 són instituts públics.
Pablo RoviraMartes, 22 de septiembre de 2020
0

El Col·legi “Palma” de Paterna va obtindre la millor nota de Selectivitat el juliol passat, en unes proves d’accés a la universitat atípiques després de tres mesos de confinament provocat per la pandèmia. Cal recordar que, si bé els alumnes de segon de Batxillerat podien tornar a les classes presencials al juny, setmanes abans de la PAU, no va anar així en tots els centres educatius.

Si bé els alumnes de segon de Batxillerat podien tornar a les classes presencials al juny, no va anar així en tots els centres educatius

“Palma” va obtindre una mitjana en la Selectivitat de 7,967 punts. El segon centre en la classificació de Selectivitat per centres que cada curs publica MAGISTERIO va ser “Mas Camarena” amb una mitjana de 7,87 punts. En tercer lloc, el Col·legi “Los Naranjos” de Gandia, amb un 7,785. Completen la classificació del Top-5 el “Newton College” d’Elx i l’IES “Ausiàs March” de Gandia. Aquest institut va ser el centre públic amb millor mitjana en la fase general de la PAU de juliol de 2020.

Dels 30 centres més ben classificats, 13 són instituts públic, huit són concertats i nou són privats. Tots ells, a més, han obtingut un 100% d’aptes d’alumnes presentats a les proves, excepte un estudiant del “San José Artesano” e Elx.

En canvi, és més variable el percentatge d’alumnes aptes sobre el total d’estudiants matriculats en segon de Batxillerat. Aquest percentatge varia des del 53,3% de “Los Naranjos” de Gandia o el 55,6% dels IES “La Torreta” d’Elx i “Comarcal” de Burjassot, al 100% del “Mas Camarena” de Bétera, “San Roc” d’Alcoi, “Edelweiss” de Godella, “Levante” de Chiva o el “Iale” de l’Eliana. Cal puntualitzar que aquesta dada no significa que tots els “no aptes” suspengueren Batxillerat, ja que també pot existir un percentatge d’alumnes que després de titular en l’etapa optaren per cursar un cicle formatiu de Grau Superior sense necessitat de presentar-se a les proves de la universitat.

Només en dos casos d’aquest Top-30, la diferència entre la mitjana d’expedient i la Selectivitat supera el punt (IES “Comarcal” i “Nª Senyora de la Salut” d’Algemesí). En canvi, tres centres van obtindre millor nota a la PAU que en l’expedient: “School Peníscola”, IES “Misteri d’Elx” i “San José Artesà”, segons la classificació del curs 2019-20 de juliol.

En dos casos la diferència entre la mitjana d'expedient i la Selectivitat supera el punt. Tres centres van obtindre millor nota a la PAU que en l'expedient

0
Comentarios