fbpx

El programa Jove Oportunitat de l’IVAJ guanya amb el concurs de postals #EUinmyregion 2020

La fotografia correspon al grup del programa JOOP d’Algemesí.
Redacción-ValenciaMiércoles, 21 de octubre de 2020
0

Imatge guanyadora del concurs #EUinmyregion.

El projecte Jove Oportunitat (JOOP) de l’IVAJ ha sigut premiat en el concurs de postals #EUinmyregion 2020, una convocatòria per a donar visibilitat als projectes europeus a través de les fotografies dels seus participants.

El programa Jove Oportunitat (JOOP), que es desenvolupa en prop de 74 municipis de la Comunitat, va organitzar amb els seus grups una sessió impartida pel fotògraf Alejandro Fernández de Sant Vicent del Raspeig sobre la fotografia com a eixida laboral, a través de la Formació Professional, i alguns conceptes d’introducció a la fotografia.

Els i les joopers es van implicar per a captar una imatge del seu programa i de totes les imatges aportades es van seleccionar sis fotografies finalistes corresponents als grups Joop d’Algemesí, Benicassim, Carlet, la Pobla de Farnals, la Pobla Llarga i Sant Joan d’Alacant.

La fotografia guanyadora EUinmyregion correspon a un grup de “joopers” d’Algemesí, en la qual cinc joves escalen en un rocòdrom cap al futur amb una sèrie de valors com la constància, el compromís, la il·lusió, la motivació i la confiança.

El premi consisteix en la impressió de 300 postals de la fotografia i suposa un incentiu per al programa, que estarà en el centre d’atenció a nivell europeu.

Jove Oportunitat – JOOP és un programa dissenyat i organitzat per l’IVAJ per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. Des d’un enfocament integral, cada jove participant reflexionarà sobre el seu projecte de vida i, a continuació, definirà el seu projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat a seguir des de l’endemà al seu pas pel taller. Un camí que els portarà a aconseguir els seus objectius vitals i professionals.

A més, cada jove visita un mínim de 20 empreses en les quals conviu amb professionals de 10 sectors (famílies professionals) diferents, com a mínim, com un novedós model d’orientació professional.

El programa Jove Oportunitat compta amb el finançament del Fons Social Europeu, que, amb l’Estratègia Europea 2020, s’ha fixat com a meta la reducció de l’Abandó Educatiu Primerenc (AET).

0
Comentarios