fbpx

El Suprem confirma la devolució dels concerts de Batxillerat

El Suprem confirma les sentències del TSJCV. Educació no va aplicar el procediment de renovació de concerts. Encara falten per resoldre una vintena de recursos més.
Pablo RoviraMiércoles, 21 de octubre de 2020
0

Representants de la Mesa per una Educació en Llibertat.

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal suprem ha confirmat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que donava la raó a dos centres educatius als quals la Conselleria va negar el concert de Batxillerat. Es tracta de dos centres, però encara esperen el seu torn recursos similars per a altres centres valencians. D’aquesta manera, el Tribunal Suprem confirma una de les principals derrotes judicials de la Conselleria.

El Suprem confirma que el procediment establit per la Conselleria d’Educació per a la renovació dels concerts de Batxillerat no era tal, ja que Educació el que va fer va ser una nova concertació però no una renovació de concerts. Així, la fallada de l’alt tribunal el que ve a dir és que una vegada l’Administració valenciana opta per concertar una etapa no obligatòria com el Batxillerat, regeix la normativa estatal sobre els concerts educatius. Així, i per això dictamina en contra de la Conselleria, l’Administració valenciana no va seguir aquesta norma estatal en establir un procediment diferent per a la renovació.

Reaccions

“És evident que esta sentència deixa l’Educació pública com a subsidiària de la Concertada, els concerts de la qual passen a ser quasi irreversibles, inclús quan hi ha oferta suficient de la pública”, explica Rubén Pacheco, president de FAMPA-València i portaveu de la Plataforma per la Defensa de l’Ensenyament Públic. Segons aquesta entitat, “cal doncs continuar exigint revertir la situació, apel·lant a les administracions, central i autonòmica que modifiquen o deroguen les lleis que entenen que la concertada és complementària de la pública i no subsidiària. I més en una situació com l’actual, en la qual s’ha posat de manifest i, hem pogut constatar, que els serveis públics són bàsics i essencials que permeten mantindre la justícia social i l’equitat.

Per la seua banda, la Mesa per l’Educació en Llibertat es mostrà “molt satisfeta perquè la decisió del Consell d’eliminar els concerts limitava la llibertat i atemptava contra una norma d’àmbit estatal, tal com va apreciar també el TSJCV”.

La sentència anul·la una decisió que va afectar també “a les famílies que tenien als seus fills” en aquests centres. “Els recursos en el seu moment presentats pretenien esmenar la retallada d’un dret perquè no existeix diferència entre el concert singular, el d’Infantil, Batxillerat i FP, i el general. Aquestes són les primeres sentències, però es van presentar una vintena de recursos. Vindran més a donar la raó als qui defensem la llibertat d’educació enfront de la decisió partidista del Consell”.

0
Comentarios