fbpx

Èxit del programa escolar ‘Kumpania’ per a la infància i adolescència gitana

El 92,5% de les xiques i xics participants en el programa han passat de curs.
Redacción-ValenciaMiércoles, 21 de octubre de 2020
0

El programa ‘Kumpania’ el va posar en marxa la Vicepresidència i Conselleria de Polítiques Inclusives.

El programa socioeducatiu ‘Kumpania’, dirigit a la infància i adolescència gitana i impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el passat curs, ha aconseguit un 92,5% d’èxit entre els 270 xiquets i xiquetes i adolescents gitanos i gitanes que hi van participar, segons ha informat la pròpia vicepresidenta.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que el programa s’ha desenvolupat, enguany per primera vegada, en cinc municipis de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, i ha comptat amb la participació de 311 xics i xiques al llarg del curs 2019-20, “dels quals 270 participaven en el programa en el moment de finalitzar el curs”. De tots els que van finalitzar el programa, 236 han promocionat de curs i 14 s’han graduat en ESO, la qual cosa significa que “més del 90% ha aconseguit superar el curs”, concretament 250 xics i xiques als quals la vicepresidenta ha felicitat “per l’esforç que han realitzat”, malgrat la situació excepcional que s’està vivint a causa de la pandèmia per la COVID-19.

Confinament

La vicepresidenta s’ha mostrat “molt satisfeta” amb els resultats del primer any de posada en marxa d’aquest servei social especialitzat i individualitzat “dirigit a la infància i adolescència gitana i al seu entorn social i familiar”, amb els objectius de graduar en Educació Secundària Obligatòria i afavorir la continuació en estudis postobligatoris.

De les 14 persones graduades en ESO en el curs 2019-20, set xiques i set xics, un pertany a un dels programes desenvolupats a Paterna, sis als d’Elx, dos als de la ciutat de València i cinc als d’Alacant.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha recordat que durant el confinament decretat per la pandèmia es va mantindre la comunicació contínua amb totes les persones usuàries a través del telèfon o amb visites individuals, “amb l’objectiu de fer seguiment dels estudis que havien de realitzar des de casa segons les instruccions del professorat del seu centre educatiu”.

Per a facilitar l’accés de manera electrònica, des de ‘Kumpania’ es van subministrar 274 tauletes tàctils perquè els xics i xiques participants pogueren continuar el programa a través d’eines telemàtiques i així “evitar la desigualtat que suposa la bretxa digital”, ha explicat Oltra.

0
Comentarios