fbpx

La Conselleria crea el centre d’innovació digital per a FP a Alacant

Noves mesures per impulsar l’FP com la xarxa de centres d’FP Novigi.
Pablo RoviraJueves, 29 de octubre de 2020
0

Els responsables de la Conselleria van presentar les noves mesures sobre FP.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, ha presentat les línies de modernització de l’FP valenciana com a eina de reconstrucció econòmica i social, un element important per a enfortir el teixit productiu valencià en l’actual context provocat per la COVID-19 i per a promoure de manera decidida la formació de personal qualificat amb una alta ocupabilitat.

El conseller ha apuntat que “a setembre vam realitzar una oferta extraordinària de 125 cicles formatius més, amb més de 4.000 places. Això ha requerit l’augment en 271 professors i professores d’FP, que se sumen als 4.374 que ja vam incrementar en el sistema educatiu valencià aquest curs”.

Educació, a més, reforça l’FP valenciana en tres línies d’actuació concretes: la potenciació d’aquesta opció acadèmica per a l’alumnat, la innovació educativa i la digitalització en aquesta branca educativa.

Vicent Marzà ha explicat que “pel que fa a incentivar que l’alumnat es forme en cicles formatius hem impulsat per primera vegada en l’FP valenciana beques generals amb un pressupost de més d’1 milió d’euros anuals; per a dur a terme la digitalització hem creat el Centre d’Innovació Digital Avançat de l’FP en Alacant Districte Digital; i pel que fa a l’aprofundiment en la innovació pedagògica, posem en marxa la xarxa ‘Novigi’ de centres innovadors en FP, amb 4, 2 milions d’euros anuals d’inversió”.

El responsable d’Educació ha afirmat que “és fonamental aquesta tasca de modernització de la Formació Professional i d’atracció d’alumnes als quals se’ls garanteix una formació que els assegura l’ocupabilitat futura, ja que el nostre teixit econòmic té una àmplia oferta de treball en multitud de perfils professionals qualificats”.

 

Educació reforça l’FP valenciana en tres línies: la potenciació de l'FP, la innovació educativa i la digitalització en aquesta branca educativa.

Amb un pressupost d’1.080.000 euros anuals, la Generalitat convocarà aquestes beques, completament noves, destinades a l’alumnat d’FP Bàsica, cicles formatius de grau mitjà i superior, i cursos d’especialització de Formació Professional. Aquestes ajudes es dividiran en tres modalitats. D’una banda, les beques per a realitzar l’activitat formativa de cicles d’FP dual. Una altra de les modalitats són les beques per a fer el mòdul professional de Formació en Centres de Treball (FCT) en centres de treball allunyats del centre docent o en una altra autonomia. La tercera de les modalitats d’ajudes se centra en el transport, residència i manutenció.

El CIDA a Alacant

El Centre d’Innovació Digital Avançat de la Formació Professional (CIDA) és un organisme que dinamitzarà l’experimentació, la innovació i la investigació digital en tots els sectors relacionats amb les famílies professionals d’FP. Està concebut com un centre referent per a la digitalització de la formació professional valenciana que es fonamenta en tres aspectes: la innovació aplicada, la investigació, l’impuls de la transformació econòmica i l’excel·lència en les competències dels alumnes d’FP.

Aquest centre està ubicat a Alacant Districte Digital i ha començat a treballar en la vigilància tecnològica, el desenvolupament de noves metodologies d’aprenentatge, la investigació i innovació digital aplicada i la transferència dels resultats dels projectes d’R+D+i tant als centres educatius d’FP, com a les empreses i altres organismes relacionats amb la innovació i la digitalització.

Xarxa de centres d’FP Novigi

Es tracta d’una xarxa col·laborativa per a la dinamització i la consolidació, en tots els centres educatius d’FP valencians, de la innovació pedagògica i organitzativa com a element clau de canvi dels models d’aprenentatge de la Formació Professional.

La xarxa ‘Novigi’ de centres d’FP inclou quatre programes: ‘Innovatec’ per a la implantació de metodologies innovadores aplicades ; ‘Emprén’ per al desenvolupament de la cultura emprenedora, l’emprenedoria i la creació d’empreses; ‘Qualitas’ per a la implantació de sistemes de gestió de la qualitat; i ‘Acredita’ per al reconeixement, implantació i desenvolupament dels programes d’acreditació de la competència.

0
Comentarios