fbpx

Les famílies dels IES critiquen les classes semipresencials

FAMPA-València demana a la Conselleria d’Educació classes presencials al 100%.
Pablo RoviraJueves, 29 de octubre de 2020
0

Les famílies de la Pública volen que Educació garantixca la presencialitat als instituts públics.

EEls pares d’alumnes de la Pública han augmentat el grau de crítica que ja es va deixar entreveure en el comunicat de la setmana anterior de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic. Cal recordar que si bé en aquesta Plataforma sí que estan representats els docents a través dels sindicats, aquesta vegada ha sigut FAMPA-València, només les famílies, les que emeten la seua veu reclamant major presencialitat en Secundària i Batxillerat. L’escolarització en dies alterns –uns dies presencial i uns altres des de casa– no convencen als representants de les famílies. Dos dubtes raonables. La primera, les diferències generades entre els centres, ja que alguns sí que tenen més cursos totalment presencials que els que determina com a mínim la Conselleria. L’altre dubte és la qualitat d’aquesta semipresencialitat, no tant en la impartició de la docència, sinó pels resultats: la pèrdua d’hàbits dels estudiants que no avancen a ritme d’altres anys.

Segons FAMPA-València, existeix entre les seues associacions “malestar” per “l’organització de les classes en l’Educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional amb la mínima presencialitat exigida per la Conselleria d’Educació”.

Rubén Pacheco, president de FAMPA-València. "

Hi ha malestar per l’organització de les classes en l’Educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional amb la mínima presencialitat exigida per la Conselleria d’Educació.

"

La federació eleva la seua petició a la Conselleria perquè reconsidere que les classes siguen al 100% presencials “donades les carències que s’estan detectant, com ara la pèrdua d’hàbits d’estudi i d’una part important d’ensenyament del temari de totes les assignatures, a més del desequilibri educatiu que està generant entre l’alumnat”.

“La presencialitat és l’única manera de garantir la igualtat d’oportunitats i ens preocupa molt que a les nostres filles i fill no se’ls garantisca el dret a una educació de qualitat”, explica Rubén Pacheco, president de FAMPA-València.

En este sentit, les famílies estan preocupades “perquè saben que la impartició de continguts és distinta ja que no es pot donar mai un temari complet en classes semipresencials i que el nivell d’aprenentatge de l’alumnat és diferent d’un institut a un altre, el que genera un perjudici per a l’alumnat”. FAMPA-València “reconeixem la inversió realitzada per la Conselleria d’Educació en temps COVID però preocupa la no presencialitat”.

0
Comentarios