fbpx

Educació subvenciona amb 1,9 milions a 699 projectes d’innovació educativa

Són projectes d’innovació educativa on participen 794 escoles i instituts de la Comunitat.
Pablo RoviraMartes, 17 de noviembre de 2020
0

El PIIE més valorat és un projecte agrupat presentat per quatre centres de Benicarló.

La Conselleria d’Educació potencia aquest curs 699 projectes d’innovació educativa de 794 escoles i instituts amb una dotació d’1,9 milions d’euros. Els projectes, majoritàriament, són propostes en les quals es treballa de manera cooperativa i interdisciplinar, i d’aquesta manera fomenten la inclusió, la convivència, la sostenibilitat ambiental, l’educació en valors i la coeducació.

En l’actual curs 2020-21 rebran ajudes d’innovació educativa 46 projectes més, en pujar de 656 a 699. En xifres relatives, l’augment de projectes seleccionats és del 6,6%. També ha pujat la participació de centres educatius amb 145 escoles i instituts més, un creixement del 22, 3% en passar de 649 a 794 els centres implicats.

Els cinc més valorats

El PIIE més valorat en aquesta convocatòria és el projecte agrupat que han presentat quatre centres educatius de Benicarló amb el títol Retuit ràdio. La proposta de l’IES “Joan Coromines”, el CEIP “Maestro Martínez Ródenas” i els col·legis concertats “Nuestra Señora de la Consolación” i “La Salle”, mobilitza un centenar de docents i tot l’alumnat d’aquests quatre centres.

El projecte, que té la durada d’un any, proposa crear un programa de ràdio que involucre tot l’alumnat i oferisca la possibilitat d’aprofundir d’una manera transversal les habilitats lingüístiques per a fer arribar a tota la societat benicarlanda d’una manera adequada, cohesionada i coherent una sèrie de coneixements compartits i que tinguen com a fil conductor l’activitat acadèmica.

El segon PIIE millor valorat és la Setmana Intercicles d’Imatge i So que promou l’IES “Veles e VentsW del Grau de Gandia per tal d’acostar el món laboral al seu alumnat. La Setmana Intercicles, una proposta que implica 19 docents, consisteix en la realització de diferents projectes audiovisuals per part de tot l’alumnat d’Imatge i So del centre.

El PIIE més valorat en aquesta convocatòria és el projecte agrupat que han presentat quatre centres educatius de Benicarló amb el títol Retuit ràdio.

“El propòsit és el de configurar grups interdisciplinaris que posen en connexió els distints cicles formatius i els diferents nivells, per a fomentar així l aprenentatge cooperatiu i l’aprenentatge entre iguals”, detallen els promotors i promotores d’aquest projecte.

En tercer lloc hi ha el projecte de l’IES “Ramon Muntaner” de Xirivella, Citius, altius, fortius… sapientius! i en què 23 professors continuen amb la renovació metodològica per a millorar els resultats acadèmics, la convivència i per a facilitar la transició a Secundària. La proposta aprofundeix en l’ús de metodologies actives com la codocència i l’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) a través de l’ensenyament per àmbits de coneixement.

El quart projecte més valorat es diu Mulla’t amb l’esport inclusiu i el llança el CEE “Pla de la Mesquita” de Xàtiva. Aquesta proposta d’un any de durada i impulsada per 23 docents va dirigida a alumnat amb diversitat funcional, que presenta necessitats educatives especials greus i permanents associades a dificultats motrius importants, sensorials i comunicatives. La iniciativa promou la participació de l’alumnat en activitats aquàtiques.

El cinqué projecte en valoració es diu Això era i no era i el proposa l’IES “Cayetano Sempere” d’Elx. La proposta que es fa a l’alumnat és “dissenyar una narrativa que té la missió de mostrar a un explorador intergalàctic com és la humanitat, la seua història i la seua cultura, amb la finalitat de reflexionar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

0
Comentarios