fbpx

La Concertada inicia les seues protestes contra la Lomloe

La Mesa per l'Educació en Llibertat mobilitza al sector. La Concertada valenciana se suma a la campanya "Més plurals". "Tenim registrades ja més de 600.000 signatures", assenyalen.
Pablo RoviraMartes, 17 de noviembre de 2020
0

Un centre concertat de València penja llaços taronges en la seua façana.

La Mesa per l’Educació en Llibertat, entitat cívica integrada per organitzacions representatives de tota la comunitat educativa de la Comunitat Valenciana –famílies, docents i personal dels centres, titulars, universitats– va convocar un gran acte reivindicatiu el passat dimecres, “davant la deriva que està prenent la reforma de la Llei orgànica d’Educació, i les presses amb les quals està actuant el Govern”, segons el portaveu d’aquesta plataforma, Vicente Morro.

Així, els 600 centres educatius i les 100.000 famílies que han triat Educació concertada, van traure al carrer llaços taronja en totes les façanes, finestres i balcons. “Traiem el color taronja per a dir no a la reforma educativa. No, al contingut i no, a les formes”, segons assenyalen des de l’entitat. “Ha sigut un acte massiu des de la distància que ens obliga i imposa la seguretat sanitària” però “ha estat obert a tota la societat que ha volgut participar”.

La Mesa ha sol·licitat també als grups polítics la presentació de mocions als ajuntaments en defensa d’un model educatiu plural, lliure i igualitari. A més, es va convidar a la societat civil a participar d’aquesta defensa per a intentar frenar la reforma del Govern.

Contra la Lomloe

El portaveu de la Mesa per l’Educació en Llibertat, Vicente Morro, ha exposat la postura de la Mesa respecte a la Lomloe. “Volem denunciar l’acció del Govern. La llei naix morta i haurà de ser esmenada pel Tribunal Constitucional. S’està elaborant a tot córrer i pretén una planificació estatista de l’Educació. A més, considera a l’Educació concertada com a subsidiària. I l’obstinació contra l’educació diferenciada respon a objectius ideològics”, assenyala.

Per a la Mesa, una Educació “que impose l’Estat no cap en una societat democràtica. Exigim pluralitat i llibertat per a poder triar. El Govern pretén un control polític de l’educació. Estem parlant de tota l’educació. Volem consens. La paralització de la Llei seria una mostra de consens”.

La Mesa per a l’Educació en Llibertat està unida a la Plataforma Més Plurals i participa de les seues iniciatives tal com ha assegurat Vicente Morro. “Tenim registrades ja més de 600.000 signatures. 600.000 ciutadans que no estan d’acord amb la reforma educativa de Celaá i això és significatiu. Això significa que hi ha consciència però ha d’haver-hi més”. El portaveu de la Mesa ha anunciat que en els pròxims dies es concretaran més accions de protesta contra la proposta de reforma educativa que té en contra a l’ensenyament concertat.

0
Comentarios