fbpx

Alumnes de l’IES “Luis Gª Berlanga” son premiats en la III Edició del “Torrerífic”

Pablo RoviraMiércoles, 16 de diciembre de 2020
0

Quatre dels alumnes premiats posen feliços complint amb les mesures de seguretat obligatories.

La vesprada del passat divendres 31 d’octubre es va celebrar la III Edició del Festival ‘Torrerífic’ en el Centre Cultural Verge de Carmen de Torrevieja. Es tracta d’un certamen de curtmetratges del gènere de terror que té lloc anualment en aquest municipi alacantí.

Malgrat les traves produïdes pel Covid-19, la celebració es va poder consumar gràcies principalment al conveni que vincula a l’Ajuntament de Torrevieja, concretament a les regidories de joventut i cultura en aquest cas, amb la Universitat d’Alacant, que té la seua pròpia seu universitària en la localitat amfitriona. També van comptar amb la col·laboració de l’Associació Juvenil “La Comarca”.

La celebració va acollir a prop d’un centenar de persones aficionades al cinema i a la cultura. A l’ésser la tercera edició l’esdeveniment ja comptava amb cert recorregut que hauria contribuït a una major participació i expectació entorn d’ella. Els requisits eren clars: els participants havien de ser majors de 14 anys que gravaren un curt de màxim cinc minuts de duració amb l’únic suport digital d’un telèfon mòbil, i que la llengua predominant en l’obra fora algun dels idiomes oficials pertanyents a la Comunitat Valenciana, és a dir, castellà o valencià.

Alumnes premiats

Finalment, 17 grups es van presentar a concurs, sent la nota destacable els estudiants del primer curs del Cicle superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles de l’IES Luis García Berlanga, que gràcies a la seua obra “El cuarto rojo” van guanyar el primer Premi Accesit. Sens dubte, va suposar un gran reconeixement per a Cristina Aguilar, Silvia Álvarez, Aitana Aroca, Esteban Carcelén i Ignacio Ortiz, que també van comptar amb la col·laboració de Rocío Navarro i Adrián Riquelme, a més de la del seu professor Mario Jiménez, que va ser qui els va proposar i els va animar a participar. Segons ell, el seu paper com a professor sol va ser el de motivar i orientar, ja que els alumnes van comptar amb total llibertat a l’hora de desenvolupar el curt. “Ells eren conscients de les seues directrius, la meua única labor era acompanyar-los, perquè, d’aquesta forma, conegueren i milloraren les seues dinàmiques de treball en equip”. El premi parla per si sol.

0
Comentarios