fbpx

El Col·legi Públic d’Hurchillo crea un aula “per a créixer i somiar”

Pablo RoviraMiércoles, 16 de diciembre de 2020
0

El Col·legi Públic de Hurchillo, situat entre l’horta de la pròpia pedania orielana, ha inaugurat recentment la seua nova aula d’intel·ligències múltiples. En l’àmbit educacional, aquestes aules solen emprar-se per a dur a terme una educació menys convencional però de major importància pedagògic, perquè es dota a l’espai d’una rellevància distintiva on la disposició i l’estructuració del conjunt d’elements de l’aula serveixen per a potenciar les competències, destreses i dinàmiques dels alumnes.

El projecte ha necessitat d’al voltant d’un any per a completar-se. D’una banda, a causa de la cerca de finançament per a escometre’s, i, per una altra, com a conseqüència lògica dels múltiples problemes que ha originat la crisi pandèmica. No obstant això, el seu director, Joaquín Marzá, assegura que han procurat que això influïsca el mínim possible en el funcionament del col·legi, excepte per les mesures preventives imposades d’acord amb les directrius marcades per Sanitat.

És un col·legi conscienciat amb el medi ambient. Un dels seus lemes és “Pensa globalment i actua localment”.

Aquesta aula d’intel·ligències múltiples està orientada pels alumnes d’educació especial i d’audició i llenguatge,

Els continguts i estratègies d'aquestes aules se centren en la intel·ligència verbal i la visual-espacial.

Respecte a l’aula d’intel·ligències múltiples, està orientada perquè els xiquets que la usen, aquells alumnes d’educació especial i d’audició i llenguatge, se senten com a superherois en un espai privilegiat dotat d’una decoració molt especial a través de la gespa artificial que ocupa tota la sala, taules i tamborets a més de pintades que trenquen amb el monòton esquema d’aula clàssica. Entre aquestes pintades, cal destacar “L’arbre de la vida” que protagonitza el mural, obra del virtuós artista murcià Álvaro Peña. A l’igual, que també brillen amb llum pròpia els dos quadres que hi ha de Violeta Monreal, una de les il·lustradores infantils més destacades del nostre país. “Nosaltres creiem que el món artístic ha de tindre una importància fonamental dins de l’escola, de manera que el xiquet siga també creatiu i imaginatiu” afirma Marzá sobre el centre.

Joaquín Marzá, Director CEIP d'Hurchillo "

“Creiem que el món artístic ha de tindre una importància dins de l'escola, de manera que el xiquet siga també creatiu"

"

La resposta de l’alumnat ha sigut molt positiva. D’aquesta manera, el col·legi compliria amb l’objectiu que es van imposar amb aquest aula, que no era un altre que motivar-los i fer-los millors homes i millors dones. “Educar per a viure, educar per a sentir”.

0
Comentarios