fbpx

Vaga de l'Stepv contra la convocatòria d'oposicions docents

Pablo RoviraMartes, 15 de diciembre de 2020
0

Concentració davant de la seu de la Conselleria d'Educació a Alacant.

La setmana passada es van convocar tres concentracions a Alacant, València i Castelló que van comptar amb la participació de centenars de persones. La vaga es va convocar per mostrar el rebuig a la convocatòria de les oposicions en plena pandèmia, “un curs en el qual el professorat està duplicant la seua jornada laboral per atendre com cal el seu alumnat, fet que dificulta enormement la preparació i l’atenció de les oposicions per al professorat interí (uns 15000) i per al funcionariat de carrera que serà tribunal (uns 4000)”, segons el sindicat Stepv.

Stepv va convocar concentracions a València, Castelló i Alacant.

Afecta a més "del 50% de la plantilla", assenyala el sindicat.

Aquesta convocatoria començarà el mes de maig.

Precisament, el que hauria d’estar treballant la Conselleria “és en facilitar al màxim que el professorat dedique tot el seu temps a l’alumnat i no posar-li més pressió”. Això és el que aquest sindicat li ha tornat a traslladar en la reunió que s’ha tingut durant la concentració amb la directora general de Personal, Lina Herranz, i també que les oposicions es poden celebrar més endavant, quan es reduïsca la pressió actual al professorat, ja que l’any 2021 ni s’acaba en maig ni en juny o juliol, o fins i tot a 2022.

50% de plantilla afectada

Segons Stepv, la celebració d’oposicions en aquest context interfereix de manera important en el desenvolupament de l’activitat docent i lectiva, ja que una part molt important del professorat està implicat en les oposicions: l’interí perquè se les ha de preparar i el funcionariat de carrera perquè les ha de corregir si és nomenat tribunal. A més, també afecta l’organització dels centres (consergeria, neteja, etcètera) que acolliran aquestes proves.

I tot això enmig d’una situació complicada, «a final de curs i amb tota l’atenció necessària per finalitzar i avaluar un curs amb continues aturades pels contagis, atenció presencial i telemàtica, organització per àmbits… A hores d’ara, més de 15.000 persones treballen com a interines dels cossos convocats que hauran de decidir si atenen prioritàriament les tasques amb el seu alumnat i les famílies o es dediquen preferentment a preparar unes oposicions en què es juguen el seu treball. D’aquesta situació només pot eixir un perjudicat: l’alumnat».

"

"D'aquesta situació només pot eixir un perjudicat: l'alumnat"

"

A més, més de 4.000 professors i professores funcionaris de carrera (entre titulars i suplents) hauran de dedicar el seu temps, a més de les tasques pròpies de final de curs, a fer proves, reunir-se per prendre decisions i per corregir exàmens. En total, «al voltant de 20.000 persones dels cossos de Secundària i de Règim Especial. Al voltant del 50% de la plantilla i, en molts centres i especialitats, molt més del 50%», assenyala el principal sindicat de l’escola pública valenciana.

0
Comentarios