fbpx

El 93% dels docents de Concertada suspén la gestió de la Conselleria

Enquesta del sindicat FSIE entre els professionals del sector. El 55% dels docents assenyala dificultats per a cobrir les baixes. El 93,2% reclama més material de protecció als centres.
Redacción-ValenciaJueves, 28 de enero de 2021
0

El professorat de la Concertada considera que la gestió front a la pandèmia ha sigut negativa.

FSIE, el sindicat majoritari, ha elaborat una enquesta que revela que el 93% dels professionals dels centres concertats consideren que la gestió de la Conselleria d’Educació davant la pandèmia ha sigut negativa o molt negativa i només 7,1% considera que la gestió ha sigut positiva.

Així, el 55% dels docents manifesta que el centre ha tingut dificultats per a cobrir les baixes dels seus companys, degut, en molts casos al mateix temps que ha d’esperar el centre perquè la Conselleria cobrisca el pagament del substitut al centre (19,5%).

FSIE-CV ha elaborat una enquesta a 155 centres educatius concertats de la Comunitat Valenciana entre el 15 i el 20 de gener que reflecteix que el 92,3% dels professionals educatius reclamen que es modifique el sistema de substitucions perquè es puga gestionar de manera més ràpida.

Augmentar el nombre de treballadors contractats per a desdoblegar classes davant la pandèmia és una de les reclamacions més plantejades pels professionals perquè “quasi no hi ha hagut contractacions”.

Així, l’enquesta revela que el 95,5% dels treballadors de centres concertats se senten més insegurs després del Nadal, la qual cosa suposa un increment de 15,1 punts percentuals més respecte al 80,4% de professionals de l’Educació que se sentia insegur en la volta a les aules del mes de setembre malgrat totes les mesures de prevenció implantades en els centres educatius.

55%

El 55% dels docents assenyala dificultats per a cobrir les baixes.

Així, l’enquesta revela que el 95,5% dels treballadors de centres concertats se senten més insegurs després del Nadal, la qual cosa suposa un increment de 15,1 punts percentuals més respecte al 80,4% de professionals de l’Educació que se sentia insegur en la volta a les aules del mes de setembre malgrat totes les mesures de prevenció implantades en els centres educatius.

“Estem en primera línia i crec que no s’és molt conscient del perill que afrontem. No s’està valorant el gran esforç que estem realitzant. Mancada sensibilitat en l’administració”, és una de les respostes més repetides.

L’enquesta reflecteix que els centres educatius enquestats tenen un 85,9% d’aules ventilades i el 17,2% ha rebut filtres Hepa, encara que en molts casos han hagut de ser aportats pels propis centres.
Així mateix, més de nou de cada 10 professors (el 93,2%) considera que és necessari que es proporcione més material de protecció als centres tal com les màscares FFP2, gels entre altres, mentre que el 97% cree que hauria de ser tractat com a grup de risc i vacunar-los com més prompte millor.
Aquesta dada és un 22% superior a l’enquesta que va realitzar el sindicat al setembre, quan el 75,4% dels treballadors veia oportú vacunar als treballadors una vegada estiguera disponible.

A més, els docents reclamen que s’agiliten els protocols d’actuació davant casos en aules per a poder “fitar el brot” perquè “hi ha casos en els quals la PCRs arriba després que s’haja acabat el confinament decretat a l’aula”.

0
Comentarios