fbpx

El fred i l'augment de contagis marquen la tornada a les aules

Pablo RoviraMartes, 12 de enero de 2021
0

El fred afectà a moltes poblacions de la Comunitat Valenciana.

Una tornada a classe molt complicada. L’augment de casos de contagi que ha portat a l’Administració a endurir les restriccions sanitàries i una onada de fred que dificulta els accessos als centres en moltes localitats han marcat la volta a les classes després de les vacances nadalenques. L’Administració, de manera general, no va atendre les sol·licituds de sindicats com Stepv de retardar l’inici de curs, almenys, fins a aquest dilluns. No obstant això, diverses poblacions, o confinades perimetralment o molt afectades per la neu, sí que van ajornar aquest retorn a les aules.

Això ha suposat, d’una banda, una tornada a les aules incòmoda, ja que la necessitat de ventilar les classes obliga a obrir les finestres en llocs amb temperatures per davall de zero. I a aquesta incomoditat passatgera se suma el temor al contagi, perquè si bé el sistema educatiu ha aguantat les successives onades de contagi, sobre el professorat es carrega un risc laboral i personal provocat per l’increment dels contagis.

Algunes poblacions sí endarreriren l'inici a aquest dilluns.
Stepv va criticar la decisió de la Conselleria.
Se suspenen les competicions esportives de Primària.

L’Administració educativa sí que va valorar la possibilitat de retardar la volta a les aules, però finalment la Generalitat no va adoptar aquesta mesura com sí que va decidir altres restriccions de mobilitat o que afecten sectors econòmics com l’hostaleria.

Para Stepv, «no entenem com la Conselleria d’Educació o el govern valencià no han decretat l’ajornament de la represa de l’activitat lectiva, ja que a la greu situació de la pandèmia se suma l’onada de fred que està comportant una situació d’alerta meteorològica per les baixes temperatures i les nevades». «El professorat està desconcertat perquè l’administració no ha suspés el retorn de les classes de forma generalitzada, mentre alguns ajuntaments, que estan actuant amb la responsabilitat que li falta a la Conselleria i al govern valencià, han decretat la suspensió de les classes, per l’alerta sanitària i per l’alerta meteorològica».

STEPV (Sindicat de treballadors i treballadores de l'ensenyament del País Valencià) "

"No entenem com la Conselleria d’Educació o el govern valencià no han decretat l’ajornament de la represa de l’activitat lectiva"

"

Aquesta situació va provocar que Stepv es posara «en contacte tant amb la Inspecció de Treball com amb l’INVASSAT per tal de denunciar la situació en què està treballant el professorat» Moltes famílies van prendre la iniciativa i van decidir, aquests dos dies, no portar als seus fills al col·legi. Segons Stepv, l’absentisme escolar es va incrementar un 10%. A les aules, els alumnes acudien abrigats i amb, fins i tot, mantes.

Professorat en risc

No obstant això, l’increment dels contagis és el major temor del professorat que veu com el risc s’ha incrementat en comparació amb el que hi havia en finalitzar l’anterior trimestre. Els períodes no lectius, pel major contacte social, augmenten els contagis i això significa que s’incrementa el risc personal dels docents per causes alienes als centres.

0
Comentarios