fbpx

La Generalitat s’alia amb Microsoft per a reforçar la seua plataforma educativa

Redacción-ValenciaMartes, 12 de enero de 2021
0

El president Ximo Puig amb els representants de la multinacional informàtica.

La Generalitat reforçarà la seua plataforma educativa digital i la formació a distància a través d’un conveni de col·laboració amb Microsoft que facilitarà l’accés a un entorn d’aprenentatge en núvol posat a disposició del professorat i l’alumnat dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.

Així es desprén de l’acord de col·laboració signat entre les conselleries d’Hisenda i Model Econòmic i d’Educació, Cultura i Esport, i la multinacional, que permetrà avançar en la transformació digital i innovació educativa en els centres docents.

Conveni

En virtut del conveni, la plataforma digital educativa tindrà més capacitat d’emmagatzematge i un abast per a un milió de persones usuàries, per la qual cosa donarà una àmplia cobertura als i les prop de 80.000 docents i a quasi 800.000 estudiants del sistema educatiu valencià.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que “la pandèmia ens ha situat en una disjuntiva en què hem d’accelerar processos que ja venien del passat, com la transformació digital”. I ha afegit que també “cal aprofundir definitivament en el model social i econòmic europeu i en l’enfortiment de la societat del benestar”.

Ximo Puig "

"La pandèmia ens ha situat en una disjuntiva en què hem d’accelerar processos que ja venien del passat, com la transformació digital”

"

Per la seua banda, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que, “amb la firma d’aquest conveni, convertim la plataforma educativa digital en una de les més potents i amb més recursos de l’Estat” i ha afegit que “s’ha realitzat en un marc molt important: la integració de serveis provats i desenvolupats per Microsoft, però dins de la plataforma educativa de programari lliure de la Generalitat en què es preserven i blinden en tot moment les dades de l’alumnat i el professorat. Amb això avancem en l’establiment de noves metodologies d’aprenentatge i sempre preservant l’ètica de dades”.

El titular d’Educació ha assenyalat que “les proves pilot s’iniciaran a partir de març en 50 centres educatius i la intenció és que estiga generalitzat en tot el nostre sistema educatiu el curs que ve”

La presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, ha subratllat: “És important que els centres educatius incorporen la tecnologia i sàpien traure-li el màxim partit. L’acord amb la Generalitat Valenciana és un exemple de col·laboració publicoprivada amb aquest objectiu: preparar i capacitar els estudiants i la comunitat educativa amb les competències que requereix una societat que ja és digital”.

Digitalització educativa

El conveni estableix que Microsoft pose a disposició de la Generalitat les plataformes Office 365 i Microsoft Teams, en castellà i valencià, per a facilitar l’aprenentatge remot. A més, el professorat rebrà formació especialitzada impartida per persones expertes.

Entre les millores de la metodologia educativa s’inclouen un servei de videoconferència integrat, l’ús d’eines col·laboratives per a facilitar l’aprenentatge, així com la provisió d’un compte de correu electrònic com a part d’una identitat digital per a tot el professorat i l’alumnat, tot això amb total garantia de seguretat i privacitat.

Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya "

“És important que els centres educatius incorporen la tecnologia i sàpien traure-li el màxim partit. L’acord amb la Generalitat Valenciana és un exemple de col·laboració publicoprivada"

"

El conveni amb Microsoft forma part de la profunda transformació digital que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha realitzat junt amb la Conselleria d’Hisenda en els centres educatius, fruit dels reptes que es van plantejar amb la primera onada de la pandèmia.

Al març es va crear el pla unificat de docència digital dissenyat per a impartir, de manera no presencial, les assignatures i compartir materials corresponents a les diverses etapes escolars (MULAN).

0
Comentarios