fbpx

Un nou nom per a deixar arrere el veïnatge amb l’escola de Magisteri

Redacción-ValenciaJueves, 14 de enero de 2021
0

L’equip de direcció del col·legi i els representants dels pares d’alumnes posen al costat de la placa.

El nou CEIP “Montolivet” (fins fa poc CEIP “Pràctiques”), situat en el barri valencià de Mont-Olivet, sempre havia tingut un segell singular per la seua història tan lligada a l’educació: històricament, el col·legi confinava amb l’Escola de Magisteri. A més, era una tradició que molts dels estudiants de la carrera realitzaren les pràctiques en aquest centre.

Història

Institucionalment no hi havia cap acord oficial, però situar-se en el mateix enclavament els havia unit d’alguna forma. Amb al voltant d’un segle d’història, aquells terrenys antigament pertanyien a la família valenciana Esturi, que els va donar amb la condició que el seu ús estiguera destinat a l’ensenyament.

La seua unió no va ser sempre idíl·lica. El pati exterior que separava a tots dos districtes va ser objecte de disputa per delimitar el territori. Estava col·locat en una espècie de llimbs territorials que mai arribe a aclarir-se com a propietat de l’un o l’altre.

Trasllat de l'Escola de Magisteri

Finalment, la relació entre el CEIP “Pràctiques” i l’Escola de Magisteri es va haver de acabar. En 2007, la Universitat de València va anunciar que l’Escola de Magisteri es mudaria al Campus de Tarongers amb el propòsit d’aconseguir una imatge més unificada. Aqueix trasllat es va escometre al febrer de 2010, una vegada van estar finalitzades les noves instal·lacions, integrades en un enorme complex arquitectònic de la universitat.

Malgrat el canvi, l’antiga Escola de Magisteri no va quedar inutilitzada, sinó que ara és emprada per a la impartició del Màster de Magisteri Universitari en Professor d’Educació Secundària de la Universitat de València.

Aquest canvi de l’escola de Magisteri també va tindre el seu efecte en el CEIP “Pràctiques”. El seu nom es devia al veïnatge del centre amb l’Escola de Magisteri i l’elevat flux d’estudiants que realitzaven les seues pràctiques allí. Però sense aqueixa afiliació es va plantejar una nova tessitura a la direcció del centre. “Sense l’Escola de Magisteri el nom del centre va perdre una mica el sentit, per la qual cosa decidim fer-li un volt de fulla i canviar-lo de nom com CEIP Montolivet”, va afirmar Pablo Herreros, director del col·legi. I així va ser. El passat 17 de desembre el centre va inaugurar la nova placa col·locada en l’entrada, amb el col·legi oficialment canviat de nom.

Pablo Herreros, director del CEIP Montolivet "

"El nom del centre va perdre una mica el sentit, per la qual cosa decidim fer-li un volt de fulla i canviar-lo de nom com CEIP Montolivet"

"

A això han sumat la iniciativa de remodelar algunes de les instal·lacions, que per antiguitat han quedat obsoletes, a més de la constitució d’un nou equip directiu al capdavant del col·legi. Nou nom, nou cicle.

0
Comentarios