fbpx

Els orientadors dels SPE rebutgen el nou model d'Orientació

Pablo RoviraMartes, 2 de febrero de 2021
0

Els sindicats de la Mesa Sectorial, majoritàriament, rebutgen el nou model d'orientació.

La proposta d’un nou model d’orientació per a la Comunitat Valenciana desagrada als serveis psicopedagògics. Els SPE defensen l’actual model que proporciona un servei extern als centres i consideren que la seua millora passa per l’assignació de més recursos a l’actual model i no la seua substitució.

Enceten una campanya de rebuig al decret a Change.org.
Els sindicats demanen una negociació més rigorosa.
El 70% dels treballadors d'SPE volen mantindre-los, diu FE-CCOO.

A través d’una petició en la plataforma Change.org, que ja han signat més de 5.500 persones, aquests professionals dubten de l’eficàcia de la mesura ja que en el nou decret «no queda clar qui es farà càrrec de la figura del director de SPE. Suposadament aquesta desapareix i serà assumida pel cap de departament d’Orientació d’un IES però desconeixem com es vertebrarà. A més de les funcions adscrites a l’atenció d’un IES (que no són poques), serà qui s’encarregarà d’assumir les funcions abans destinades al director de SPE, una complicada labor, amb un gran nombre de funcions com per exemple, coordinar tota la nova escolarització de l’alumnat de zona. A més, s’encarregaran de les coordinacions de zona i dels orientadors assignats», assenyalen.

"

"No queda clar qui es farà càrrec de la figura del director de SPE. Suposadament aquesta desapareix i serà assumida pel cap de departament d'Orientació d'un IES però desconeixem com es vertebrarà"

"

Per part seua, la majoria de les organitzacions sindicals també s’oposen al decret. De fet, en la Taula Sectorial, els sindicats Stepv, UGT, ANPE i CSIF van mostrar les seues reserves, i només FE-CCOO va assumir l’articulat. Segons aquesta organització sindical, la proposta és millorable, però obté el suport de la majoria del personal educatiu dels centres. Segons una enquesta realitzada per FE-CCOO, la majoria de les persones treballadores d’SPEs s’ha pronunciat en el sentit de mantenir els SPEs amb més recursos. En concret un 70% front al 30% que aposten per canviar el model per altre d’atenció integrada als centres educatius. En canvi, la majoria del personal educatiu de centres d’Infantil, Educació Especial, Primària i Secundària aposta per canviar el model actual d’SPEs per altre d’atenció integrada als centres educatius, en concret un 65% front al 35%.

Stepv en defensa dels SPES

Per la seua banda, El sindicat Stepv ha reiterat la proposta plantejada la setmana passada i ha tornat a demanar la retirada i la creació d’un grup de treball en què hi participen els sectors implicats i analitzar en conjunt l’orientació educativa. Stepv ha defensat l’actual model de SPES i ha contestat als arguments de la Conselleria que justifiquen aquesta supressió, que no és necessària per aconseguir els objectius de l’atenció a l’alumnat en un marc d’Educació inclusiva, «justament perquè els SPES han sigut un pilar fonamental en l’assessorament, formació i implantació del model inclusiu en els centres educatius i l’atenció a l’alumnat», segons aquest sindicat.

0
Comentarios