fbpx

La Conselleria programa 11 congressos per a la formació del professorat

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va obrir el divendres 29 de gener el primer dels 11 congressos específics de formació del professorat que desenvoluparà enguany la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a través de la xarxa Cefire.
Redacción-ValenciaMiércoles, 3 de febrero de 2021
0

Més de 2.500 docents s’han inscrit ja als sis primers congressos, que seran virtuals o semipresencials.

Aquest primer congrés tractà la sostenibilitat educativa en FP i els ensenyaments artístics i esportius, mentre que el següent abordarà, aquesta setmana, el lideratge dels equips directius.

Els 11 congressos es desenvoluparan des de final de gener fins a novembre i més de 2.500 docents s’han inscrit ja als sis primers, que seran virtuals o semipresencials. L’objectiu és oferir un espai de participació, formació i debat per al col·lectiu docent, a més de presentar noves tendències i projectes innovadors que inspiren el professorat en diversos àmbits de coneixement.

“La formació del professorat és essencial per a garantir la qualitat educativa del nostre alumnat i els congressos que hem organitzat són un punt de trobada per als docents on debatre i formar-se al voltant dels aspectes clau de cada àrea de coneixement”, ha afirmat el conseller.

La ponència marc del congrés va tindre el títol “Cap a la sostenibilitat educativa en FP” i va anar a càrrec de Yayo Herrero, una veu referent en educació i ecologia socials

Març: Humanitats

Als dos primers congressos seguiran altres nou que giraran al voltant del paper de les dones en les humanitats i les ciències socials, la ciberconvivència, els reptes per a la inclusió en l’àmbit de les ciències, la tecnologia i les matemàtiques (STEM), el paper social i educatiu que els llenguatges artístics i expressius tenen durant la pandèmia, la coeducació, la influència de l’Educació Infantil en el desenvolupament integral de les persones i l’educació inclusiva per a garantir l’accessibilitat de tot l’alumnat a la participació i l’aprenentatge.

Del 22 al 25 de març se celebrarà el II Congrés d’Humanitats, Ciències Socials i Educació, amb el lema “Les dones en les humanitats i les ciències socials”. L’objectiu d’aquest fòrum és valorar el paper de les dones en aquestes disciplines i la importància de les humanitats.

Vicent Marzà, conseller d'Educació "

La formació del professorat és essencial per a garantir la qualitat educativa del nostre alumnat i els congressos que hem organitzat són un punt de trobada per als docents on debatre i formar-se al voltant dels aspectes clau de cada àrea de coneixement

"

El II Congrés TIC i Educació: Ciberconvivència se celebrarà els dies 23 i 24 d’abril de 2020 i es podrà seguir en línia. Aspira a ser un punt de trobada, d’intercanvi i de dinamització per al professorat en el camp de les tecnologies aplicades a l’Educació i l’aprenentatge i una porta per la qual obrir l’aula a la societat digital a través de l’actualització científica, didàctica i metodològica.

El 7 i 8 de maig serà el torn del III Congrés CTEM, que a través de videoconferències en directe girarà al voltant dels reptes per a la inclusió en l’àmbit de les ciències, la tecnologia i les matemàtiques. I el 21 de maig arribarà el II Congrés Artisticoexpressiu l’ARTèria.

En octubre, els dies 26 i 27, Educació liderarà l’organització del I Congrés Estatal Coeduca, amb la intenció de sensibilitzar cap a la coeducació, l’educació emocional, la diversitat sexual i familiar, la igualtat efectiva i la prevenció de la violència de gènere i masclista.

Últims congressos previstos

El 19 i 20 de novembre serà el torn del II Congrés d’Educació Infantil: Arrels d’Infància. Una de les etapes educatives clau és la primera infància, ja que en aquesta és on s’arrela el desenvolupament integral de totes les persones. Aquest serà el punt de partida del congrés.

Finalment, el III Congrés d’Educació Inclusiva, que es farà al novembre i tindrà com a tema principal del congrés l’accessibilitat universal de l’alumnat a l’aprenentatge, que s’abordarà a través de l’accessibilitat física, sensorial, cognitiva i emocional.

0
Comentarios