fbpx

Educació proposa que la repetició continue sent excepcional

També proposa mantindre el treball per àmbits en primer d'ESO. El sindicat ANPE rebutja l'aposta per la promoció automàtica. Stepv critica el manteniment del treball per àmbits a l'ESO.
Pablo RoviraMiércoles, 10 de marzo de 2021
0

La Conselleria ha presentat els criteris d'avaluació, promoció i titulació del curs.

La Conselleria d’Educació ha remés a la Mesa Sectorial la seua proposta d’instruccions per a adaptar el currículum, les programacions didàctiques i els criteris d’avaluació, promoció i titulació durant el curs 2020-2021 davant la situació ocasionada per la COVID-19. En l’actual excepcional, però menys que la del curs passat, la Conselleria manté l’excepcionalitat de la repetició de curs i afavorir la promoció automàtica. A més, manté l’aposta pel treball per àmbits en primer de l’ESO.

Els sindicats han presentat les seues esmenes a aquest esborrany d’instruccions que estenen un curs més l’excepcionalitat quant a promoció i titulació imposada per la pandèmia de la COVID-19. Així, el sindicat ANPE ha rebutjat aquesta proposta per considerar-la «injustificada, ja que la Conselleria durant el curs ha fet gala de normalitat pedagògica en els grups, inoportuna, ja que el professorat va adaptar les seues programacions i avaluacions per a aquest curs seguint ja les instruccions i orientacions de la Conselleria, impositiva ja que la Conselleria s’empara en un Reial decret que deixa llibertat per a dictar aquest tipus de mesures o no, a més de no donar l’oportunitat als docents d’aplicar-les de manera voluntària, improcedent, ja que no respon a cap demanda dels sectors de la comunitat educativa,a més d’intencionada, ja que emmascararà els vertaders resultats acadèmics d’aquest curs en imposar la promoció automàtica en tots els nivells».

Treball per àmbits

De cara al pròxim curs, ANPE rebutja que es mantinga l’obligatorietat d’impartir àmbits en 1r ESO i la possibilitat d’ampliar-lo a 2n ESO. «Ambdues són mesurades que haurien de correspondre a la decisió dels centres docents dins de la seua autonomia pedagògica, i sobre la base d’un projecte elaborat i recolzat pels seus claustres».

Per la seua banda, el sindicat Stepv també critica la continuïtat obligatòria de l’ensenyament per àmbits en primer d’ESO. “Enguany s’ha imposat aquesta manera de treballar per l’impacte que podia tindre l’entrada d’alumnat de Primària als instituts aquest curs després de sis mesos sense classe, però per al curs que ve aquesta justificació no té sentit perquè enguany l’alumnat ha recuperat la presencialitat en el conjunt de l’ensenyament”.

Els sindicats critiquen la continuïtat obligatòria de l’ensenyament per àmbits en primer d’ESO.

D’altra banda, el sindicat Stepv ha trobat a faltar en aquesta normativa els ensenyaments artístics superiors que no estan contemplats i que des d’aquest curs depenen de la Conselleria d’Universitats. Igualment, el sindicat ha proposat esmenes que milloren la redacció del text i aclareixen algunes qüestions sobre l’avaluació i la titulació de l’alumnat aquest curs.

0
Comentarios