fbpx

Els sindicats rebutgen que Falles i Magdalena siguen dies lectius

El president Puig va proposar el canvi per evitar contagis. Stepv: "No es pot carregar de responsabilitat als municipis". La Gonzalo Anaya assenyala que Puig "arriba tard".
Pablo RoviraMartes, 2 de marzo de 2021
0

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anuncia les noves mesures de prevenció i de desescalada.

Durant la seua compareixença per a anunciar les mesures de desescalada en aquesta tercera ona de la pandèmia, que comencen aquesta setmana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va recomanar als municipis de mantindre com a lectius els dies festius associats a les festes, com les falles o les festes de la Magdalena.

La mesura ha sigut rebutjada per les organitzacions sindicals i les associacions de pares. L’objectiu del president Puig és evitar que un període de vacances provoque un repunt dels contagis a través dels contactes socials. Així va ocórrer amb la segona ona, després dels ponts d’octubre, i amb la tercera després del període de Nadal. No obstant això, el sector acusa el Consell de criminalitzar-li, fer-li responsable de l’augment dels contagis. En el fons, el que diu el president és tot el contrari.

Per eixemple, el sindicat Stepv considera que no “és de rebut carregar amb aquesta responsabilitat els municipis, i més quan ja ho han decidit”, i li recorda al Consell que també té responsabilitats en el calendari escolar, sobre els períodes no lectius de Nadal o de Pasqua, per exemple. En Nadal, “quan tots els experts estaven posant el crit d’alerta sobre el possible increment de contagis no es va prendre cap mesura respecte al calendari escolar. Desconeixem si té previst prendre alguna mesura respecte al període no lectiu de Pasqua, però des de STEPV advertim que tant el professorat, com l’alumnat necessita períodes de descans i, per tant, no acceptarem cap modificació del calendari escolar que comporte més pressió laboral al professorat”.

"Arriba tard"

Cal recordar que el Consell Escolar Municipal de València ja va decretar com a festius escolars els dies de la setmana de Falles. El Consell reprendrà la decisió, però els seus representants no comparteixen majoritàriament la recomanació feta pel president de la Generalitat.

Per a la Confederació Gonzalo Anaya, “la recomanació del president Ximo Puig ha arribat tard”. el president Ximo Puig hauria d’haver tingut la previsió política d’obrir aquest debat molt abans i també s’hauria d’haver treballat prèviament amb la comunitat educativa en el Fòrum d’Educació.

La Confederació Gonzalo Anaya trasllada que “l’última decisió referent a aquest debat siga de les autoritats sanitàries”.

0
Comentarios