fbpx

Orientador educatiu, figura clau per al Programa Jove Oportunitat de l’IVAJ

El dimarts, 30 de març a les 17.30 hores, se celebrarà un webinar sobre JOOP i el paper dels orientadors.
Redacción-ValenciaMartes, 16 de marzo de 2021
0

75 localitats valencianes comencen en abril un grup del programa Jove Oportunitat de l’IVAJ.

A poques setmanes de començar la cinquena edició de Jove Oportunitat -JOOP- iniciativa dissenyada i organitzada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), resulta fonamental la implicació dels orientadors educatius de la Comunitat Valenciana perquè aquells joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis puguen beneficiar-se del seu pas pel Programa. D’aquesta manera, es busca aconseguir que els joves tornen al sistema educatiu mitjançant la realització d’accions de motivació i orientació, treballant el reforç de la seua autoestima i ajudant-los a construir un projecte integral de vida a través del coaching actitudinal.

Així mateix, el Programa els proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals des d’un enfocament pràctic, mitjançant la visita a una vintena d’empreses on s’ensenya als joves el treball real al qual porta cada titulació i així poder descobrir la seua vocació.

Dimarts 30 de març, a les 17:30h

Si bé les inscripcions a JOOP les realitzen els ajuntaments col·laboradors amb l’IVAJ, els orientadors i professors són bàsics per a la captació dels joves que passen pels seus centres i que consideren que poden traure profit del Programa per a eixir de la seua inacció, apatia i desencantament actual.

Per tot això, dimarts que ve 30 de març a les 17.30 hores tindrà lloc un webinar gratuït a través de la plataforma Zoom, en el de la mà del Director General de l’IVAJ, Jesús Martí, i del Cap del Servei d’Oci Educatiu i Emancipació, José Luis Pérez, es va oferir una visió general d’aquesta nova edició de JOOP dins del marc de la política de joventut, posant l’accent principalment en la figura de l’orientador educatiu i la seua rellevància com a detector de joves amb “perfil JOOP”.

Així mateix, la Coordinadora General del Programa, Alicia Esparcia, abordarà la lluita contra l’abandó educatiu primerenc des de l’orientació com a eina precedent i prioritària a la formació.
També es tractarà, amb especial atenció, el mòdul de desenvolupament personal i social per a construir un projecte de vida, perquè s’entén l’adolescència no com una etapa problemàtica sinó com un moment vital de gran potencialitat amb nombrosos recursos a desenvolupar.

Un webinari per als orientadors

1/ Jove Oportunitat els ofereix un mòdul acadèmic per a preparar les proves d’accés a la Formació Professional i jornades de refresc per a enfrontar-se a la volta a les aules amb majors possibilitats d’èxit.

2/ L’objectiu de JOOP, finançat pel Fons Social Europeu, és la reducció de l’abandó educatiu precoç, un problema amb enorme incidència en el nostre territori.

3/ Per a poder inscriure’s en el webinar s’ha d’accedir a l’enllaç www.bit.ly/WebinarOrientadores, les places són limitades. La durada del webinari serà de 50 minuts, a partir de les 17:30h.

0
Comentarios